Bokade biljetter

Just nu kan jag inte vara annat än lycklig, även om det ligger dåliga saker och gnager. Jag har nu köpt min biljett till andra sidan jordklotet!!! wiioo, kommer bli grymt, jag vet det. Åker den 18 september och kommer hem den 23 november. Om bara en månad bär det verkligen av på riktigt, det händer verkligen. Johanna Wendel ska till Nya Zeeland och Australien :D maan det är stort. En liten Bambi ska ut och resa alldeles ensam, hur ska detta sluta... jo det kommer sluta brutalt bra! Jag är så glad att jag inte vet vad jag ska ta mig till. Ooo!! Iiii! aaaa!! wiiiooo!
Älskar verkligen känslan när allt kanske slutar och allt blir defenitivt. det är då det händer..


Om bara en månad är det jag som sitter i det planet. Fett najs!

Så nu är det bara till att ströva runt och spara pengar. det känns ju i kassan om man säger så. 
Nu är det ivf bokat och jag kommer dra, längtaar!! är typ redan nervös dock. fruktar de ensamma 21 timmarna på planet mellan Frankfurt och Sydney. Hoppas på lite bra filmer :P
Nog tjötat om det, jag ville mest få fram min glädje över att ha köpt mina biljetter :D

Knas, det rätta ordet

Jag vet egentligen inte om det finns något att säga. 
Det ända jag kan komma på är: Knas!


4 dagar Oslo

Torsdag 07.10 : Väckarklockan ringer
09.40 : kassan på hemköp, ställer fram 8 st powerking vid kassan, "Du va törstig" påpekar kassören, "Ja jo, eller det är inte bara till mig" försöker jag bortförklara mig med, "Eller det kanske är din lunch?" försöker han med, "Fast då skulle du ju bli helt hyper.." lägger han till, jag skrattar och håller med. 
10.00 : Bussen lämnar Nisseplatsen och beger sig mot Oslo
12.30 : Stannas i tullen, alla plockar ut sitt bagage och blir utfrågade vilka vi är och vad vi ska göra. Två passagerare får ikke följa med in i Norge, undrar fortfarande vad de gjorde för fel. 
13.45 : Träffar Elli !!!
15.00 : Åker till Sköyen för att hälsa på Obbe, Eric, Stock, Andy, Jossan och Niklas i deras gula villa. Klockrent hus måste jag säga. 
17.52 : Knäcker första ölen och grillar korv med Niklas
22.31 : Elli slutat jobba och vi käkar räkor med Ellis kompisar.
00.02 : Obbe somnar i soffan hos Elli

Fredag 09.15 :  "Vakna, vi måste gå upp! annars missar vi hela dagen" - Elli
13.10 : Startar med en SanFransisco i parken, sen blir det öl. Elli har dock stora problem med att öppna sin öl eftersom vi inte hade någon öppnare. Grannarna fick hjälpa. Toaletten i parken va helt sjuk, den spolade hela rummet i 5 minuter efter varje toabesök. Elli vådage inte ens gå på toa. HAHA


19.30 : Förfest i den gula villan i Sköyen, sedan utgångsdags i Oslo. 
21.36 : Förlorar på fuck the dealer

     

23.00 : Kommer in på ett ställe där jag lyckas hitta en gratis drink. Där blir vi senare utkastade då vi inte hade åldern inne, det va tydligen 22 där. Sen jobbar vi på att komma in på andra ställen, men eftersom jag inte fyller 20 förrän om två månader gick det inte så bra.
23.46 : Elli får ett sms av Kenneth. Hon har tydligen träffat denne norsk i Grebbestad för 3 veckor sedan och gett sitt norska nr till honom. Elli har dock inget minne av Kenneth. Senare får vi för oss att vi ska på efterfest hos honom, bangar dock när vi kommer på hur sugna vi är på spagetti. Efter 18 sms vet vi dock fortfarande inte vem han är.
Natten: Niklas får ryck i sömnen och är väldigt enveten. Snarkar som en get och slutar inte hur man än gör, kastar skjortor på honom, puttar på honom, trycker ihop munnen, skriker på honom osv.

Lördag Dagen: äter nudlar, dricker äppeljuice och kollar film.
Kvällen: Förfestar hos Elli, med råttfällan som dryckesspel <--- klockrent. Efter att ha druckit en hel del, sprutat öl, taggat till och dansat med Linus var det dax att dra en utgång.


Utgång: Sara, Elli och jag drar ut. 2a stället var najs, dock blev vi sjukt sura när vi beställde 3 st piggelindrinkar och får för det första in 4 cl sprit i varje och sen smakar den bara citronjuice. Vi klagade och försökte bara få dem att göra rätt för sig. men bartendrarna blev bara irriterade och gjorde ingenting åt felet. SURA var vi då!
Fyllekäk: kyllingtallrik som vi tog med hem.

Söndag Vaknar och inser direkt att detta är en perfekt bakisfilmdag. Men efter "Love & other disasters" och "John Tucker must die" måste jag åka hem. kändes sorgligt att lämna denna underbara stad och Elli. Men nu är jag hemma och ska ta tag i nästa äventyr: Nollning i Halmstad!!!
Måste bara tillägga att 4 dagar i Oslo har varit grymma!


Skrattfest

Efter att ha satt en tumme mot våld och droger, kollat på knasiga skyltar och ätit nachos träffade jag Linda och CO. Vi satte oss vid scenen på bältesspännarparken för att två timmar senare få se Niklas Andersson, Özz Nûjen, Marika Carlsson, Magnus Betnér, Björn Gustafsson, Per Andersson, Stefan Odelberg, Robert Larsson, Robin Paulsson, och Peter Apelgren prata. Äkta stand-up. fan va vi skratta. Sjukt mycket folk var det där, men jag, Linda och Bobo hade fått platser i förstaklass. 
Betnér och Özz va de klockrenaste, det gick ju knappt att sluta skratta. Man ville verkligen inte att det skulle ta slut. Kanske får ta och köpa mig en biljett till ruby och gå och lyssna på dem där också. 
Kan ju säga att det va fett värt att sitta och vänta i nästan 2 timmar. Så bra!!

Lindadagen

Morgonen startar med en märklig dröm som handlade om just denna morgonen. Den var bara jätte lustig. Drömmen innehöll personer jag inte träffat på mer än ett år och som bara blev konstigt att de var där. 
När klockan väl ringde kom jag dock tillbaka till verkligheten. Jag hade blivit inbjuden på frukost hos kära Linda. När jag kom in i köket står allt man kan önska sig på en frukost bara där och väntar på att bli uppätet. Det var kokt ägg, scrambled eggs, fruktsallad, grapefrukt, smoothie, bacon, pannkakor med hallon, blåbär och sirap. Tänk att man inte enns orkade dricka juice, så mätt blev jag. Efter frukosten/brunchen, hamnade vi alla i koma, jag, Linda och Becc. 
Efter att Becc gett sig av till jobbet, i sin vackra gul, blå uniform åkte jag och Linda till frissan. 


Sen var det shopping dax i Kungsbacka. Jag skulle inte köpa något utn spara pengar, men vad lyckas man inte göra då om inte köpa ett par skinnstövlar för 1100! oh man!! det är ju 8 dagars öppet köp, men jag är förälskad, de är ur snygga!
GBG-kalaset (eller som det ska kallas nu för tiden, kulturkalaset) blev det till kvällen. 

Vi såg Veronica Maggio:

Vi såg Navid Modiri och gudarna:

Sen är det ju så att det är en himla massa folk i stan, så då springer vi på först Elin och Milla, sen Soffi, Julia, Albin och Andreas. Himla kul att se dessa männiksor igen, få lite catch-up-time på Kosmos över en gratis isvatten (utan is).
Har varit en grymt bra dag med Linda det må jag säga. Får se hur det blir imorgon när vi ska ut och försöka jogga ihop, jag kommer blir helt utchasad.

Planerad framtid

JAAA! äntligen börjar jag och min hjärna samarbeta. Nu har jag, Johanna Wendel, bestämt mig för vad jag ska göra framöver, är det inte helt underbart!. Tankarna har lugnat sig. Klart det finns mycket att tänka på fortfarande när det gäller framtiden. Men det som varit jobbigast hittils har jag nu satt ett plan på.
Jag ska till Oslo och hälsa på Elli på torsdag. Nästa tisdag förflyttar jag mig till Halmstad för  att bli nollad som utvecklingsingengör med Linda. Sen kommer vi då till de stora planerna. . . . . I mitten av september drar jag till Nya Zeeland för att backpacka i två månader och spendera de pengar jag har. Sedan i början av december är det dax att dra tillbaka till kära St Anton. Har saknat det där, måste köpa nya skidor dock... ( <--- födelsedagspresent planerar jag)
Min framtid känns bra,
Det som är osäkert just nu är Harry, hur kommer det att gå med vårt förhållande. Han kanske följer med till Nya Zeeland, men sen då? när det gäller kärleken har jag för tillfället ingen aning om hur framtiden ser ut....


Allt kan inte planeras, man får helt enkelt ta det som det kommer..

Hjärna vs Mun

Jag lyckades hitta ett papper där jag under 2a året i gymnasiet hade skrivit ner knasheter som lärarna fick fram ibland.

"De som roar sig alltför mycket har tråkigt"
Asså det är svårt att säga, men det kanske stämmer lite. De som bara roar sig glömmer kanske bort att verkligen njuta av det roliga.

"Om man vaknar i samma ställning som man somnar då är man ju bombad"
 Mer avdeckad kanske.

"Då skulle ju bron rullat iväg, och det hade ju varit lite synd"
Ja, synd, håller verkligen med.

"När du har suttit dåligt ska du gå och hänga dig"
Inte konstigt det begås så mycket självmord nu för tiden.

"Ni ska inte göra såhär, skriv inte av"
Jag gillar verkligen lärare som inte visar hur man ska göra utan hur man inte ska göra.

"Jag ska visa er att det fungerar med dessa formlerna, hoppas jag, jag har inte löst det själv"
Kommer du på egna formler tro?

"Ofta känner man ju någon som har en stol"
HAHAHA! jo oftast.

"Vi skriver inte drägglar, vi skriver saliverar"
För det är verkligen så mycket vackrare?

"Det är så att så är det"
Kan man inte svara på elevens fråga, svara såhär.

"Jag sysslade med andra saker igårkväll som jag inte borde sysslat med, men det är inte vad ni tror."
Svaret på om han rättat proven än.

"När man inte limmar kan man klistra"
stor skillnad?

"Han ligger mellan mina ben"
Katten alltså?

"På det viset blir det på det här viset"
conection o yeah

"Om ni var kemister skulle ni förstå vad jag skriver nu"
värt att skriva det?

"Det är säkert rätt, men jag förstår inte vad du säger"
Eleven frågar hur det egentligen är

"Då förstår jag att du inte förstår det"
När läraren inser vad han egentligen babblar om

"Här är någonting som är något annat"
Verkligen?! 


Måste tillägga att de flesta har kommit ur munnen på ergonomiläraren och CAD-/konstruktionsläraren. De är dock roligare om man vet vilka de är. haha.

Jag hade tom skrivit ner lite citat från mig och Becc:

"Om du minns kanske du kommer ihåg"
Jo det är ju just det...

-"Flum"
-"F-L-U-M, Får Ligga Under Mattan"
-"Men det stämmer ju, det får man ju göra om man är ett flum."
Gott samarbete..

"När jag har tagit körkort kan jag ju ta bilen till körlektionen"
Bästa argumentet till att ta körkort ;) bra Becc

"Dricker och festar, lever för dagen = The lost generation"
"-Elli!!!!"
Toppen vi hittade Ellis kategori, haha

"Men det är ju skillnad på lim och klister. Klister är ju typ ett limstift"
Men vänta nu, hur tänkte man nu?

"Absolutism, det är ju nu! när absolut vodkan är som störst"
Försöker vara klyftig på historialektionen ;)


Nä nu får det räcka med dumheter, men de här sakerna lättade ju ivf oftast upp lektionerna på den tiden.

En kväll med Sims

Man hinner mycket på en kväll, här är historian:

Vi möter Benjamin, en oerhört muskulös man som med sitt nästan perfekta utseende lyser upp staden. Benjamin köper en billig tomt och bygger sig sedan ett hus, ett fult hus.Han har inte så mycket tillgångar så han väljer oftast de billigaste alternativen.
Benjamins dröm är att bli 5 stjärnig kock, han börjar dock sin karriär som diskplockare men med stil klättrar han sig uppåt i karriärstegen. Han är inte dum, att bli vän med chefen, Sandra, är ett taktiskt drag. Benjamin blir ju lite förtjust i henne men inser efter ett tag att hon är gift, attans! Benjamin deppar inte ihop för det utan raggar vidare, då hittar han Molly. Molly är en vacker blondin som är mer än villig när det gäller att flörta. De kommer nära varandra.
Benjamin slutar tänka på henne ett tag och satsar på karriären. När han väl tar kontakt med Molly igen har hon blivit gammal och grå. Det stoppar inte Benny utan han friar, och hon flyttar helt enkelt in. De blir väldigt tända på varandra och försöker skaffa barn. NOO! Molly är för gammal, det gick inte. Adoption är svaret, och Neo kommer till i familjen.
Benjamin träffar en ny kvinna och slutar tänka på Molly, han är otrogen mitt framför ögonen på Molly. Benny säger snabbt förlåt, och Molly tar det bra, let's party! hennes motto. Men otroheten tar itne slut. Benjamin fortsätter, denna kära kvinna blir dock på smällen, och föder dottern Venna. Benjamin och Molly bråkar och gör slut, bara några dagar senare dör Molly med en ålder på 102 år. Stackars Neo får en hemsk uppväxt och växer upp som en ond människa. Han klarar sig dock super bra i skolan och får utmärkelser för detta.


Benjamin får till slut, efter många försök äntligen in den nya kvinnan i hemmet, och hans dotter flyttar även in.
Nu är Benjamin gammal och gråhårig, inte alls lika snygg som tidigare. Men han har nu en fru, två barn och ett hus som är totalstökigt, och en död exfru. Allt avslutas i ett ända kaos! 
Dax att stänga av...


Maile, 21 år

Taco till middag, ooh vad gott det är, och tack det blev över, man till imrogn. GOTT!!
det har verkligen varit en super duper kväll, dricka och spel och trevligt sällskap, precis som det skall vara en fredagkväll. 
Något man kanske ofta funderar över är hur  olika snabbt folk blir fulla. Man kan fråga sig om de verkligen är fulla eller om de spelar. frågan är ju varför man skulle spela? ja det vet man aldrig. men jaja antagligen en fråga man alltid kommer fråga sig. 
Nu har jag ivf tröttnat på alkohol för ett tag. blir nog en paus imorgon. (hoppas jag, för min kropps skull)

                               

Jag har haft en super dag verkligen, trots att jag inte kkunnat njuta av solen, men oh jag gillar att den är där igen. 
Undar om StenungsundsMalin fick sig sitt ligg idag?, hon va redigt sugen när jag lämnade henne i morse. jag tror hon lyckades :P haha. heja henne. 

Vadå myskväll?

Tar bilen till världens ände. Okej inte riktigt, men till Stenungsund ivf. 
Bada nakna i en sjö, Hyra film, äta godis och dricka lite vin, låter det inte helt perfekt? vad var det så som gick snett?
Jo vi hade alldeles för mycket att ta ikapp, så vi blev helt enkelt dyngade!  
För mycket folk vid sjön, så blev bikini ändå, kallt var det också, så det blev mest hoppa i och sen upp snabbt som fan igen!
Filmer hyrdes, tre stycken till och med, verkade riktigt bra men lyckades inte sätta på någon förrän vi vaknade på morgonen, och Fy vilka filmer, de va nog inte värda att kolla på, så vi bangade det. 
Det blev aldrig något godis, men kladdkaka åt vi istället.
Och så var det ju det där med lite vin. det va där det sprack. aoo! efter en hel flaska vin och en jäkla massa öl. Jo då är det på tiden att ta fram Explorervodkan, inte sant? kändes som en superbra idé just då. Sen är det ju ofta så att man glömmer tänka på konsekvenserna. Hum... Jag låg och spydde....
Det var dock trevligt att få sällskap av en kompis till Malin som kom klättrandes in genom fönstret (2a våningen), haha. Iof fick stackarn nog inga bra minnen av mig. men jag skyller på explorern. 

Malin, turban, spetstrosor, brillor. precis som det ska 

Körde bilen hem i morse, aouch, not good! jag kände verkligen att jag var INTE körduglig på långa vägar.... och långa vägar var det :)

Elena-veckan

JA det regnar vi slipper gå ut!. haha denna vckan har varit fett slapp. Har egentligen inte gjort mycket alls mer än druckit öl, kollat tv, varit passiv rökare och ätit, spelade en hel del YATZY också. Elena har varit på besök, men har nu lämnat götet  i ett mindre bra tillstånd, stackare, en sjukling. 
Vaknar på tisdag morgon, tröttare än innan jag gick och la mig. Frågar sig frågan: vad ska vi hitta på idag?
Jo, vi kan ju alltid dricka öl hela dagen? bra idé?. Det blev ölprovning helt enkelt. En öl från varje land. 9 timmars konstant drickande och ätande. Vi var ju tvugna att baka kladdkaka också.
Tips: 
Godast: Heineken (Holland) och Leffes Brune (Belgien)
Fulast flaska: Red Strpe (USA)
Äckligast: Einbeckar (Tyskland)
Snyggast kappsyl: Bacardi Breezer (watermellon)


Okej det va sjukt roligt med provning av dricka, men oj fasen vad mätt man blev!!

Onsdagen, men å det är ju soligt ute, vi kan inte sitta inne och kuckilura. Ut på gräsmattan med oss!! 
Hela dagen gick ut på att bestämma kvällen. Det blev ingen utgång, vi ska ha spa! wiioo.


Man kan ju inte påstå något annat än att vi blev otroligt vackra av denna kväll.

Efter tre otroligt heta nätter lämnade Elena mig och begav sig mot nya äventyr.



Kroppkakor

Tänk, där sitter man helt totalt utan planer i sin ensamhet. Så får man plötsligt en inbjudan till Frölunda, till syrran. Då får jag självklart en idé, så genialisk som jag är. Jenny! vi gör kroppkakor!!. Inte en chans att hon skulle tacka nej till det, och det gjorde hon inte heller. 
Så där står vi i hennes lägenhet, som jag för övrigt inte besökt sedan förra hösten. Kladdar och kletar med degen.
Jenny var inte så duktig på det där med att göra själva bollarna, men hon gjorde ett gott försök. haha.


Vi blev brutalmätta båda två och fastnade på stolarna i den underbara matkoman man gärna får. 
FILMTAJM, klart  man måste ha något att äta till filmen, ja chokladbollar! JA smoothie!! MÄTTA!!


Först Wimbledon och sen Mamma Mia. och klart vi fick för oss liite till att äta: ja banankaka! JA kladdkaka!! PROPPADE!
En super kväll :) 

//Fetto-Johanna

Biofredag

En sjukt rolig kväll, måste jag säga. Hämtade Linda på jobbet och så åkte vi och köpte giodis, man måste ju tänka taktiskt och inte köpa godis på bion. Vi åkte in till stan vid halv 6 för att träffa den sexgalna Bobo vid vasastan. haha. Hon var lika rolig som jag tänkt, nästan annu bättre faktiskt. Skulle till ches amiz för att äta och dricka lite öl tänkte vi, men nähänä, ches hade för det första åldersgräns på 20 och så var man tvungen att ha bokat bord. Ja jäklar det va ju U2 i stan, det hade vi inte ens haft en tanke på. På väg mot vasastans resturang smidde vi planer på vad lösningnen skulle bli om de hade samma regler som ches. Men dessa planer behövdes inte för vi kom glatt in på vasa. 
Är inte dagens i-landsproblem att bestämma sig för vad man ska äta. gud vad det är svårt!

 

Vi blev lite lulliga i huvet och tog oss då mot den efterlängtade bion, En sommar med Göran. Klockren film, man skrattade på bra. 
Mötte Fidde, Börje och Eric vid bion vilket var himla kul. 
Efter ett gott skratt i biosalongen beger vi oss till den lille fete för lite mer öl. Oj, vilket mysigt ställe. men OJ vad FÖR hög musik de spelade. Måste dock tillägga att bartendern var heeet!

  

På vägen hem fick jag sällskap av Elena vilket var skönt, jag som verkligen hatar dessa mörka skogar och vrår. (telefonsällskap)
Det värsta var nog när jag kommit hem och tagit av mig skorna och strumporna och ser min slagna lilltå. (slog i den i en dörr). DEN ÄR BLÅ. jag skojjar inte. stackarn...