Gott nytt år!

Jag har fått en roomie, jag och Anna är nu sambos, haha. Saker är det överallt och inte är det lätt att ta sig fram med väskor och skidor och allt ivägen. Men inte finns det något att klaga på, vi har överkul tillsammans.
Ikväll är det nyår och jag ska jobba, det kommer nog bli en riktigt lång natt. Förra året slutade jag jobba vid halv 6 på morogoen. SJukt imorgon är det 2010. Galet hur snabbt tiden går. Man har ju knappt insett att det är 2000telet nu.
Måste lägga upp en bild på mina nya najsiga skidor :D i Like!
Mycket händer varje dag, knasiga saker och roliga saker, jobbiga saker och allt :D
Har redan börjat tänka på vad man ska göra av sig själv i april när jag lämnar StAnton. Jag har absolut inte den blekaste aning om vad jag ska göra. Jag vill jobba hemma men jag vill även jobba utomlands, jag vill resa långt men jag vill även bara åka till Halmstad, Jag vill plugga, men jag vet inte vad jag vill plugga. ja det snurrar en del i skallen, Under sommarn ska jag jobba någonstans ivf, får väll helt enkelt se vart jag får ett jobb. livet har många överraskningar :D
Gott Nytt år !!!

Jul i St.Anton

Vilken jul jag haft, långt ifrån normal. Även om jag alltid föredrar att fira julen med familjen kan jag verkligen inte klaga på denna underbart roliga jul jag nu haft. Julaftonen startade med en låda skickad av mamma och pappa som jag hämtade ut på posten. Vad kul det va att få present på jul även om man inte är hemma. När jag kom tillbaka med lådan till mitt rum sate jag på julmusiken, kom in i julstämning och öppnade lådan. Där va massa presenter och massa gott att stoppa i munnen. Det rann till och med lite glädjetårar längs kinderna när jag öppnade presenterna. Vilka underbara föräldrar jag har :D
Vid lunchtid var det dags för den svenska jullunchen. Självfallet förföll den på Gruber, den kända svinhålan. Vi blev nästan 30 pers som skulle sitta runt vårat långbord och äta svensk julmat (som vi för övrigt hade handlat på IKEA dagen innan). Vilken stämning och vad roligt vi hade. Mätta och glada dansade vi runt granen som de klätt vackert med allt bös man kan hitta.
Roligt hade vi!! Medan de andra firade vidare, gick jag tillbaka till Dooley för att äta middag, hum ja det blev till att äta hela dagen. Jätte mätt!! På Dooley åt vi fondu, det var jag, Zowie, Hannes, AnneMarie ch Reihnard. GOTT!! efter middagen spelade vi UNO och satt och tjöta till 2 tiden på natten. Då kom några engelska kompisar och knackade på fönstret, ja men viss, välkomna in, men ni får klättra in genomfönstret. Vid 3 tiden välkomnade sängen mig vänligt. Herre min skapare vad trött jag var då, man hamnar ju i matkoma efter att ha ätit så brutalt mycket konstant hela dagen. Grym julafton, inte alls som man brukar ha den.
Juldagen, hum ja inget speciellt direkt, gym och jobb och ett brutalt snöfall. Idag Annanndagjul, helt underbart, sol och skidåkning :D
I lördags kom Anna Fredriksson hit, min dooleymate från förra året. Sjukt kul att träffas igen. Hon hade egentligen bara planert stanna här en vecka med sin familj över jul. Men kommer man hit så är det riktigt svårt att åka igen, det är ju bara helt underbart här, inget snack om saken. Så ja jag erbjöd anna att stanna med mig i mitt rum ett tag om hon ville, jag har ju ändå två sängplatser. Och ja som sagt det går inte att tacka nej till ett erbjudande som det. Hon ska nu stanna till efter nyår. AWESOME :D vi kommer ha kuul!
Vilket liv man lever, är det inte helt underbart :D

Sol, snö och galenskap

Dooley har inte stängt förrän vid 3 tiden nu senaste dagarna, blir så ibland. Men ja man blir ju lite trött. Framförallt i morse när jag, Niklas och Elli skulle skjutsa Hanna till en flygplats i Tyskland, någon stad på M, kommer inte riktigt ihåg. Vi åkte klockan 7, så kan meddela att det va inte jätte lätt att gå upp så tidigt. Efter att ha tankat var vi redo att bege oss. GPS-kvinnan guidade oss väldigt fint. Men bara efter 5 minuter står bilar stilla, vad händer? jo vägen är avstängd, antagligen för en lavin eller något, De viste inte när den skulle öppnas igen, shit, vi har inte tid att vänta sa vi alla, och precis efter säger GPS-kvinnan: "Gör en Usväng, NU!".. så det gjorde vi. När vi insåg att vi kommer inte hinna, Hanna kommer missa sitt plan, fanns det inte mycket att göra. Klockan var 8 på morgonen och vi hade redan stigit upp, Ja vi köt på roadtrip till Landeck. Bra idé!!
Men oj jag tror vi frös sönder i den bilen, ingen värme, tårna kände man defenitivt inte.. Under roadtripen ville vi lyssna vad GPS-kvinnan hade att säga. Vi fick välja mellan ett snabbt alternativ, ett kort och ett vackert. Ja men klart vi måste ta det vackra alternativet. HAHA vi va nog uppe på så mycket onödiga små vägar. Roligt hade vi ivf åt det :P
Igår var jag ute och åkte med alla engelsmän som jobbar för Crystal, det va verkligen en helt underbar skiddag. Sol, snö och pisterna va precis som jag ville ha dem. Grymt va det helt enkelt. Svårbeskrivligt, men det va skönt som tusan :D
Camilla har nu anlänt i StAnton, hon kom med mitt bankkort, ÄNTLIGEN :D haha, kommer nog inte behöva det så mycket längre men känns ju alltid skönt ifall att.. Va riktigt roligt att träffa henne också, var ju senast i somras.. ska nu ta mig en runda i den lilla stan och sen blir det en runda till gruber för att träffa alla och laga lite mat. Min lediga dag idag jue :D tiden går då himla snabbt, känns som det just varit onsdag.

Poeter i baren

Haha, mycket händer under jobbtimmarna. Det är allt från spela skitgubbe till att springa efter ölglas. Nu senaste dagarna har John Wells (Var här förra året också) och hans team hängt på dooley efter jobbet. Han har då fått för sig att skriva dikter till mig. Lite lustiga men roliga. haha. Vet inte riktigt var han får allt ifrån.

Dikt 1, av John:
Johanna, Johanna, Johanna
How the T-haus is darker without Johanna.
Your swedish sun
light up my mana,
Oh, Johanna, Johanna, Johanna.
Dikt 2, av John:
You swedish delish,
how you are such a dish!
Like the morning sun
how far I would run
to have your lips upoon mine,
would be so divine.

Dikt 3, av Ben: Inte lika fin dikt :/
Yoh! You hanger!
holding on to my wanga.
screaming like a klanga!
You know I'm gonna bang YA!!

En händelserik början

Det har hänt alldeles för mycket för att ens börja berätta. Blev hämtade på flygplatsen av Hannes, chefen, han hade för övrigt hyrt en släp, han visste ju sedan förra året hur mycket packning jag har med, och nu va ju elli med också :D
Sen blev det till att börja jobba redan dagen därpå. Tappade bort handväskan med alla saker i, gardinstången trillar ner och skrämmer livet ur mig, polisen ringer hannes och berättar att min väska är där, allt i den. Hade dock spärrat bankkortet. Elli får betala mina skidor, mitt liftkort och mitt gymkort. oj vad det såg ut som elli va generös :D haha.
Nu snöar det för fullt och det blir kallare. Så nu jäklar blir det äntligen bra skidåkning, har inte direkt varit överdrivet mycket snö hittils. Har redan varit här i 2 veckor, känns som tiden flyger iväg, samtidigt som det känns som jag aldrig åkt härifrån. sjukt bra har jag det, vilket liv :D
Måste även tillägga att Krazy Kanguru har bytt ägare, inte längre den svenske Gunnar som ingen gillar, nu istället en österikare. Skillnaden är dock inte stor på stället, förutom att de satt in gogodansare. aj vad fel det känns. Vad gör dom där??
Nu börjar det blir fart på Dooley också, vilket är roligt. lite segt de dagar det inte finns nått att göra. men igår hade vi ett bra party där. Fortfarande bara säsongare, men gäster ska tydligen komma till stan på söndag :)
Nu är det dax att gå till gymmet, idag en perfekt dag för det medans snön fylls på i backen. Här snöar det nämligen så mycket att man inte kan se någonting, naajs!! :D

Att nämnas

Något jag bara måste nämna, det var för övrigt dagen jag lämnade Brisbane. Jag hade en totalt dålig skodag, inte va det någon dålig hårdag det va verkligen a bad shoeday. Först på promenaden från hostellet till bussen gick mina flipflop sönder, va fasen då, jaja jag bytte till mina sandaler istället, flipflopen fick gå direkt till soptunnan.. Sandalerna, köpta uppe i Cairns, alltså ganska nya, gillade jag verkligen så inga problem att sätta på sig dem. Dock senare under dagen sprack en rem på dem. OH NO, det kan ju inte ske. Hade inte mycket till val än att fortsätta ha dem på mig, var inte så sugen på att sätta på mig varma sneakers, stackars fötterna hade ju dött av värmeslag isf. Så trasiga sandaler blev vad jag vandrade runt i tills jag köpte nys flipflop. Försökte till och med laga sandalerna med tejp, det gick inte riktigt som jag ville, det höll i ungefär 5 sekunder..


En annan lustig sak var hur jag lyckades träffa två svenskar som båda jobbade på Kapahl i Mölndal. MÖLNDAL av alla ställen? HAHAH så sjukt komiskt. en av dom på design avdelningen och en på lagret, så de kände inte varandra..
Man kan verkligen säga att jag träffade mycket människor på denna resan, tillslut blev det nästan lite väl mycket. för det va ju alltid samma frågor och samma saker att berätta om och om igen. Då böev man lycklig när man träffade någon man redan träffat. Som de två tyskar som jag stötte på lite överallt längs australiens östkust. :P
Något annat längs östkusten va ju denna grej att dricka Goon. Vad är goon egentligen? det smakar som billigt vin, men hur mycket man än vrider och vänder på förpackningen så finns det ingenstanns det står att det är vin. Hum vad är det egentligen?? Det är nog ingen som vet.
Jag lagade även kängurukött och testade, man var ju så illa tvungen. Billigt kött, smakade lite som nöt men segare, tugga på.. Krokodil hade jag velat testa, men missade att det va uppe i Cairns de serverade det, köpte då istället torkat krokodilkött, with a new flavor, awesome. kanske inte det godaste jag ätit. men tog med det hem till famlijen, så där hemma sitter nu mamma och snacksar på lite krokodil..
Min bästa upptäckt i Australien var mjukglassen på McDonalds, mumms vad go och oj vad billig. 50 cent!! och duktig som jag är, är det McDonaldsglassen killar jag träffade bjöd mig på, spara pengar så mycket man kan :D hahha..
Nu är jag nästan pank, men har redan jobbat 2 veckor så det känns super, sen när lönen kommer blir man ju bara överlycklig :D