En helg i Troy

Troy, denna lilla stad, det finns alltid något att hitta på, eller i princip alltid. Fast det gäller att inte vara kräsen med vad man ska spendera sin tid med. Vi har blivit bra på att powernapa i varje fall. Vissa är mer desperata än andra med att hitta på saker. Härom veckan fick jag en inbjudan till ett kuddkrig. Jag trodde på riktigt att det var ett skämt, men där gick jag och Priscila på väg till gymmet, vad ser vi om inte 30 personer som har kuddkrig mitt på campus. Som sagt det gäller att vara kreativ.

Beautiful Troy

Vi spenderade denna helgen i Troy, hade en riktigt rolig helg. Gjorde egentligen inget speciellt men vi hade riktigt roligt när vi gick ut till the front porch (har tidigare vanligtvis gått till 315 "the new bar") och det stället är mycket bättre. På lördagen gick vi först till ett frat-party för att kolla läget. Delta Kappa Epsilon. Sen skjutsade en stackars pledge oss till en annan fest, i bilen sa han att den korta bilturen var det roligaste han haft på länge. Jag undrar vad de gör med pledge-arna egentligen. Han fick tyvärr inte berätta. Men den kvällen var hans uppgift att köra alla på festen som ville åka någonstans.

Beerpong

Vi har börjat räkna hur många helger som är kvar innan vi ska åka härifrån och vi har insett att det är inte många fler vi kommer vara kvar i Troy. Knas, men tur det är fler dagar i varje vecka än helgerna.

Troy fyller 125 år!

Där ligger man och sover  och blir plötsligt väckt av Priscila:
"Johanna, Johanna! We have to go downstairs.."
"What!?"
"Just got a text saying its a tornado warning in Troy"
Nyvaken och mindre glad av denna överraskning hade man inget annat val än att gå ner till nedersta våningen. Där var resten av Pace hall, en hel del nyvakna ansikten. Ansvariga i huset gick och knackade på allas dörrar för att se till att alla kom ner. Det regnade på bredden, höjden och tvären och blåste för fullt. Men efter en halvtimme ungefär så var allt bra igen. Det var efter det dax att ta sig till en annan byggnad där det var full fart med att fira Troy som fyllde 125 år. Det var folk som höll tal, bandet spelade och dansade, Cheerleaders flög upp och ner och det räknades ner till ett ballongregn. Sen bjöds det på tårta :) vilket kalas.
Vi säger att när det är födelsedag (birthday) då ska det firas med en barthday, så på kvällen var det kalas i baren.



HAPPY BIRTHDAY TROY!!

Atlanta

En helt fantastiskt bra helg i Atlanta hade vi. Jag, Lois, Priscila och Tony blev det som åkte.



Vi åkte efter skolan i fredags, fast kan meddela att allt var som vanligt när det gäller tiden och oss. Vi var lite väl optimistiska och kom inte iväg förrän 2 timmar efter vad vi hade planerat. 

Sen självfallet hade vi inte tänkt på att staten Georgia ligger en timme före Alabama, så ja helt plötsligt var klockan mycket. Vi var framme på hostelet vid 20:45 (Atlanta tid) och sen va det dax att ta sig iväg för att äta middag. När vi försökte hitta hostelet åkte vi genom getto-områden och ja vi blev lite nervösa. Men tillslut hittade vi var vi skulle bo och då kändes allt lugnt och fint. Efter middagen och innan vi tog oss tillbaka till Hostelet tog vi en sväng in på ett amerikanskt systembolag för att köpa oss någonting att dricka. Där helt plötsligt på en hylla framför mig står Dugges uppradade, WHAT THE F###?! haha, jag är fortfarande imponerad att Dugges, öl från lilla Mölndal har tagit sig ända till Atlanta :)


Fredagkvällen hade vi köpt biljetter till Club Opera där Hardwell (hollänsk DJ) skulle spela. OJ vilken fantastiskt rolig kväll. Det var massor av folk och det var bra musik och allt. Hur kul som helst :)


Hardwell på club Opera


Hardwell 


De fyra Holländarna, Hardwell, Random, Lois och Tony


Vid ingången till Opera


Folk på Club Opera

På lördagen tog vi en lång promenad för att se stan, vi kollade på coca-cola byggnaden och CNN-byggnaden och vi shoppade lite. Mot kvällen började det regna för fullt så på vägen hem från stan blev det först tåg och sen taxi.


Mycket hemlösa


Mysiga grannskap brevid stora kontors byggnader


Coca-cola byggnaden med museum


CNN-byggnaden


Bacon-tandkräm ... jag gillar bacon, men hur äckligt låter inte det?

Lördag kväll: vi beställer pizza till hostelet, och sitter i deras allrum och tjötar med andra gäster. Vi får senare reda på att det på Pizza hut, inte långt från hostelet varit en snubbe som grälat med några av resturangens gäster. Helt plötsligt hade han tagit upp en pistol och skjutit de två gästerna han grälade med och sedan skjutit sig själv. Hur sjukt är inte det, amerikanarens kommentar på det; "welcome to america". Jag är glad vi beställde hem pizza och inte gick dit och åt. Ibland har man turen på sin sida. Tack för att det regnade. 

Söndagen spenderades mestadels i bilen. Vi åt däremot lunch på en resturang som var känd för southern food och att locals alltid går dit för att äta. Mycket folk hela tiden och mycket god mat.
Bilturen mellan Atlanta och Troy skulle ta ungefär 3-3½ timme men för oss tog det 5 timmar. Fantastiskt ! vi åkte vilse ute på landet. Det är verkligen inte lätt att veta var man ska åka här för skyltar har de glömt sätta upp. Det finns verkligen inte. Så det är mest till att chansa eller sitta febrilt med en karta. Vi hade ingen karta, så ni förstår vad vi gjorde... Magkänsla! Sen frågade vi vägen på 4 olika bensinstationer. 
När vi började bli trötta på att se landsbygden började vi sjunga "Country roads, take me home, to the place I belong, Troy Alabama...." Den nya låten på toplistan, till slut kom vi hem :)

Mary Mac's, den kända resturangen

Tony kör för fullt

Det var en galen och fantastiskt rolig helg i Atlanta. Men nu blir det fler äventyr i Troy istället.

Room 226

Vi har möblerat om lite, det blev mycket bättre, nu får vi till och med plats att sitta vid våra skrivbord. Vi har egentligen helt enkelt bara vridit skrivborden.. så mycket bättre!
Det är litet men det är mysigt :)

såhär bor vi....

Priscila pratar med sin pappa


"Min" sida, med Pink pong och fina blommor


Köket, med dörr in till våra kineser..


Badrummets två handfat, kinesernas och vårat...


Toaletten, underbart vacker..
Dushen är i nästa fack till höger om toan..

Så bor vi, vi har det bra, vi trivs.

Ett hyfsat vanligt ansikte

För en vecka sedan såg jag ut som om jag blivit nedslagen och mörbultad. Hade en läpp som gjorde mig till en anka och jag hade en förjäklig huvudvärk.
Nu är jag tillbaka till normalt igen, eller ivf nästan. Lite rött i ansiktet efter såren, sen har jag en svagt blå haka men det är allt som syns. Att det gör ont när man rör min vänstra sida av ansiktet är ju ivf ingen som ser :)

Leifs kommentar angående händelsen:
"Värst vad elak mark det finns i Troy! Hoppa upp rakt i ansiktet på dig på detta vis. Stäm markägaren vet ja..."

Känns bra att vara tillbaka till det normala, vill inte ens tänka på hur många gånger jag fått berätta vad som hänt. Nu får jag istället kommentarer som "OJ ditt ansikte... du ser ju normal ut igen, vilket mirakel"
I'm a fast healer thats all I can say.

En veckas mirakel

Planer för helgen

Imorgon åker jag, Priscila, Lois, Tony och Ani till Atlanta för att få en helg med lite omväxling. Man måste lämna Troy lite då och då. Det är ju trots allt en liten stad.
Vi har köpt biljetter till en klubb där Hardwell, en hollänsk DJ ska spela. Ska bli riktigt roligt att gå ut på en riktig klubb igen. Sen ska det bli fantastiskt roligt att få shoppa lite på lördag, här behövs nya kläder.

Igår hade vi avskedsfest för Matthew som åkte hem till Frankrike idag. Han har redna varit här i 1½ år men nu var det dags att lämna lilla Troy.


Priscila, Matthew och jag


Hejdåpuss

It's a date

Precis som man tänker sig det.
Trent kom och hämtade mig sen åkte vi till en resturant. När notan kom fram betalade självfallet han, jag erbjöd mig men han sa bara "No No No, It's a date so.."
Vi åkte sen till hans ställe för att hänga och ta en öl. Han hade köpt heineken för han visste att jag gillade dem. Sen kom han rumskompis och en annan vän förbi och vi satt och snackade ett tag. När slutet av kvällen närmade sig och jag skulle hem gav han mig en bukett blommor. Vad mer kan man säga än att jag hade en riktigt trevlig kväll och nu kan jag checka av Valentines day i USA från listan :)


Valentines day

Det är idag den 14 februari och den dagen så många amerikaner längtar efter eller fruktar. De är ju helt galna här. Alla hjärtans dag är ju som någon sorts julafton i februari. När jag anlände till USA i januari hade de redan då börjat med att sälja saker inför alla hjärtans dag. Det är inte lite de marknadsför det heller, det är hela gångar på Walmart, rosa och rött är vad det är.


En av Walmarts gångar

Valentines ballong jag fick


Det stog  folk från fraternities/sororities ute på gatan och i dining hall och sålde blommor idag. I fredags frågade Trent (en amerikan) om jag ville äta middag med honom idag. Jag tänkte att är jag i USA ska jag väll testa på hur det är att leva som en också så jag tackade ja. De verkar ju helt galna här, de går typ under om det inte har en dejt på valentines. Jag ska snart iväg på min, får se var han tar mig :)

Happy valentines!

GO TROY!

Äntligen hände det något på basketmatchen. Troy mot Kentucky och det va spänning in i det sista. Men JAAA Troy vann! GO TROY!






Nu är snart basket säsongen över här också, sista hemma matchen de har är den 18onde sen är det bara bortamatcher kvar. Men sen börjar baseball-säsongen. Kan säga att jag och Priscila har märkt det ganska tydligt för vi har baseball-arenan utanför vårat fönster. När de tränar spelar de musik högt och kan meddela att musiken är inte alltid den bästa. Men vi är inte bittra, inte alls. hhaha. Ska bli kul att se baseball-matcherna senare även om det kanske inte är den sport som är mest intressant. 

Träffade på en amerikansk drillflicka häromdagen, får kanske ta och låna hennes drillstav och köra lite snurr och kast :) 

Nu blir det till att plugga för imorgon är det prov igen.

GOOOO TROOOOY!

Badass face..

Var ska jag börja?
Jag skulle ju bara rida på Andres rygg, inte värre än så. Var ledde det om inte till sjukhus och här sitter jag med ett badass ansikte och en vass tand.

Natten mellan onsdag och torsdag, skulle vi bara busa lite och jag skulle rida på min kompis Andre's rygg. Han snubblade och där föll vi båda två pladask mot marken, jag med ansiktet före.
Han fick lite skribbsår på näsan, jag däremot fick stora skrubbsår i ansiktet, en blå haka, svullen på halva sidan av ansiktet och så förlorade jag en bit av min framtand. Det värsta var ju torsdagen när jag gick till skolans Health center för jag tänkte att det kan vara bra att kolla upp. Väl där mådde jag hemskt och började bli yr. Helt plötsligt vaknar man upp och där låg man efter at ha svimmat. En minut senare var det fem ambulansmän runt mig. Jaha det va det tänkte jag och så blev jag utrullad på bår ut till ambulansen som skulle ta mig till sjukhuset.
I ambulansen fick jag en tub med någon riktigt äcklig gojja som jag skulle äta upp, det va socker med konsistensen av seg tandkräm. urg.
På sjukhuset gav de mig medicin för min yrsel och min värk. Allt gjorde mig illamående och ja där spydde man två gånger. De gav mig även dropp eftersom jag inte fick i mig någonting att äta. Nu har jag blåmärken i båda armvecken eftersom de självfallet inte hittar mina blodådror direkt. 
De skickade även in mig på en hjärnskanning, låter häftigare på engelska 'brain scan'. Det va ju en upplevelse det med, precis som jag sett på filmer låg jag där i en rund ufo grej och de scannade mig.

<--- Torsdag Fredag ---> 

Som tur är har jag helt underbara vänner här och de var med mig hela tiden på sjukhuset. De fick bara vara 2 i taget med mig så medan två av dem va med mig åkte de andra och köpte blommor, kort och en rosa gosedjurs hund till mig. Hur gulligt är inte det. Man kunde ju inte vara annat än glad även om man satt där i sjukhussängen och mådde som en grön groda.


Underbara vänner


Tre kuvert med innehållet av tre fantastiska kort skrivna av Priscila, Lois, Dawnisha och Anirudh.

Där är jag, rum 3..


En bukett blommor



Ett av korten



Den underbart söta rosa hunden har fått ett namn. I ett samarbete mellan mig och Anirudh har vi kommit fram till namnet Pink Pong.

Nu har det gått några dagar sedan skadan och jag mår mycket bättre, såren läker för fullt.

Pappas kommentar:
"Vänta en vecka och ditt ansikte kommer vara både gult och blått, då ser man ju att du är från Sverige.."

Super bowl - kommentarer

GOOOOO GIANTS!!!

21 - 17

It's a winning game!

Skönt att man för en gångs skull hejar på det vinnande laget. Spänning in i sista minut var det kan jag lova. 20 sekunder innan giganterna satte de sista poängen visade jag Priscila och Dawnisha hur de skulle hålla tummarna för the Giants och vi gjorde en tumdans för dom. Det räcker inte att "cross your fingers" här ska det hållas tummar.
"Now we did it for you, it's time for you to show us what you've got Giants!"
Och då hände det!
Sen var det bara till att hålla tummarna i en lååång minut till.

Måste tillägga att tre stycken av spelarna i Giants kommer från Troy! En utav dom tog examen förra året. GO TROY! det va dom som gjorde hela spelet ;)

Favorit reklamerna va defenitivt doritos och bud light. När man ser dom kan man inte låta bli att skratta.
Doritos: http://www.youtube.com/watch?v=4GIeIpcRv7o
Bud light: http://www.youtube.com/watch?v=rD-tmlGtDLE

Go Giants! Go Tojans!!



Super bowl 2012

Ikväll smäller det, 6:30 pm sitter hela USA framför tvn. Det är något galet vad stort det är här, alla och då menar jag verkligen ALLA pratar om det.
Giants mot Patriots, får väll se hur resultatet blir.
I två av mina kurser hade vi till och med ett Quiz där en av frågorna var: Vilka vinner på söndag? Jag har även i läxa att kolla på reklamen som är vid matchen.


Svett och spänning... klistrade i soffan... Kick off!

Tiden går snabbt...

.... när man har roligt!

Herregud, jag har nu varit i Troy i en månad. Känns som jag kom hit igår fast samtidigt känns det som jag varit här jätte länge. Kan inte riktigt bestämma mig. Men man har verkligen kommit in i livet här nu, börjar bli rutin. Det svåraste är ju dock att verkligen ha diciplinen att plugga för på något vis känns det som om man är på semester hela tiden.

Vi har gjort massor av roligheter. En dag tog vi till exempel en tur till Dothan för att shoppa och se något annat än Troy.

Christina från Alabama


Jag och Lois


Tjejgänget åkte och unnade oss en manikyr. Vi har varit och simmat i simhallen (ingår i skolavgiften, dvs gratis för mig). Vi har Festat och vi har powernapat. Vi har fikat och vi har haft engelska lektioner för fransmännen. Salsakursen har fortsatt och vi har lärt oss nya steg. Vi har säkerligen gått upp i vikt eftersom hälsosamma matalternativ inte går att hitta. Jag har redan haft 2 exams, klarade båda, nästa vecka har jag 3 till, full fart!

Jag, Priscila och Lois har gjort ett klipp och köpt in oss på en bil under de månader vi är här, vi betalar 160 dollar var. Fantastiskt bra för nu behöver vi inte hyra bil till våra weekends och vi har bilen klappad och klar inför spring break. Vi delar nu bilen tillsammans med Chris (tysk) och Mads (dansk). Vi har även möjligheten att åka till Walmart när vi vill, ojoj vilken frihet. 
På tal om spring break har vi nu bestämt oss för att åka till Panama city då. Det ska tydligen vara galet där så ska bli roligt som tusan!

Senaste veckan har varit lite seg på hälsofronten. Förkylningen som verkar ha drabbat hela Troy har jag lyckats få. Hosta som är för himla jobbig. Men nu börjar det äntligen bli bättre. TUR! Jag vill ju inte vara här och vara sjuk, waste of time..

Kendall, Lois rumskompis, fyllde 21 i dagarna så det va en himla stor grej här. Hon och hennes familj bjöd ut mig och 30 andra på resturant. Mexikanskt blev det, och som en glad överraskning betalade Kendalls föräldrar hela kalaset. Man tackar och bockar.


Kendall tar sin livs första shot (tequila)

Sen kan man väll säga att livet rullar på som det ska. Roligt har jag och tiden flyger iväg!

Så va det med det...

Ja men man tänkte ju smart när man var hemma och skulle packa sin väska. Jag tar med mig både hårtork och plattång så slipper jag köpa det här. Men det misstaget får man ta smällen för. Upptäcker när man är här att deras strömstyrka inte verkar vara något hejdundrande tryck på. Plattången blir inte direkt varm och hårtorken blåser lite fjuttigt. Prylarna som jag så noga valt ut att ta med mig hemifrån går helt enkelt inte att använda här. För ska jag torka håret går det snabbare att gå ut i solen än att stå och blåsa en svag vind i flera timmar. 

Den riktiga missen är ju då min eltandborste, herregud, det går ju inte att ladda upp den så den gör någon nytta. Efter att ha laddat den under en natt räcker inte ens batteriet till en borstomgång. Värdelöst!

Så tips för framtida USA-resenärer, skippa att ta med er de sakerna...