Atlanta

En helt fantastiskt bra helg i Atlanta hade vi. Jag, Lois, Priscila och Tony blev det som åkte.



Vi åkte efter skolan i fredags, fast kan meddela att allt var som vanligt när det gäller tiden och oss. Vi var lite väl optimistiska och kom inte iväg förrän 2 timmar efter vad vi hade planerat. 

Sen självfallet hade vi inte tänkt på att staten Georgia ligger en timme före Alabama, så ja helt plötsligt var klockan mycket. Vi var framme på hostelet vid 20:45 (Atlanta tid) och sen va det dax att ta sig iväg för att äta middag. När vi försökte hitta hostelet åkte vi genom getto-områden och ja vi blev lite nervösa. Men tillslut hittade vi var vi skulle bo och då kändes allt lugnt och fint. Efter middagen och innan vi tog oss tillbaka till Hostelet tog vi en sväng in på ett amerikanskt systembolag för att köpa oss någonting att dricka. Där helt plötsligt på en hylla framför mig står Dugges uppradade, WHAT THE F###?! haha, jag är fortfarande imponerad att Dugges, öl från lilla Mölndal har tagit sig ända till Atlanta :)


Fredagkvällen hade vi köpt biljetter till Club Opera där Hardwell (hollänsk DJ) skulle spela. OJ vilken fantastiskt rolig kväll. Det var massor av folk och det var bra musik och allt. Hur kul som helst :)


Hardwell på club Opera


Hardwell 


De fyra Holländarna, Hardwell, Random, Lois och Tony


Vid ingången till Opera


Folk på Club Opera

På lördagen tog vi en lång promenad för att se stan, vi kollade på coca-cola byggnaden och CNN-byggnaden och vi shoppade lite. Mot kvällen började det regna för fullt så på vägen hem från stan blev det först tåg och sen taxi.


Mycket hemlösa


Mysiga grannskap brevid stora kontors byggnader


Coca-cola byggnaden med museum


CNN-byggnaden


Bacon-tandkräm ... jag gillar bacon, men hur äckligt låter inte det?

Lördag kväll: vi beställer pizza till hostelet, och sitter i deras allrum och tjötar med andra gäster. Vi får senare reda på att det på Pizza hut, inte långt från hostelet varit en snubbe som grälat med några av resturangens gäster. Helt plötsligt hade han tagit upp en pistol och skjutit de två gästerna han grälade med och sedan skjutit sig själv. Hur sjukt är inte det, amerikanarens kommentar på det; "welcome to america". Jag är glad vi beställde hem pizza och inte gick dit och åt. Ibland har man turen på sin sida. Tack för att det regnade. 

Söndagen spenderades mestadels i bilen. Vi åt däremot lunch på en resturang som var känd för southern food och att locals alltid går dit för att äta. Mycket folk hela tiden och mycket god mat.
Bilturen mellan Atlanta och Troy skulle ta ungefär 3-3½ timme men för oss tog det 5 timmar. Fantastiskt ! vi åkte vilse ute på landet. Det är verkligen inte lätt att veta var man ska åka här för skyltar har de glömt sätta upp. Det finns verkligen inte. Så det är mest till att chansa eller sitta febrilt med en karta. Vi hade ingen karta, så ni förstår vad vi gjorde... Magkänsla! Sen frågade vi vägen på 4 olika bensinstationer. 
När vi började bli trötta på att se landsbygden började vi sjunga "Country roads, take me home, to the place I belong, Troy Alabama...." Den nya låten på toplistan, till slut kom vi hem :)

Mary Mac's, den kända resturangen

Tony kör för fullt

Det var en galen och fantastiskt rolig helg i Atlanta. Men nu blir det fler äventyr i Troy istället.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback