Blir det plugg till hösten?

Jag har idag hittat en utbildning som verkar riktigt intressant. Jag har hela dagen varit helt inne på logistic service management men insåg att logistik vad fasen??
Hittade då den grymma:

Service Management, Hotel & Restaurant Management

Den verkar underbart najs. Utbildningen är för Lunds Universitet, men den är i Helsingborg. Såhär beskrivs den:

Vårt tvärvetenskapliga kandidatprogram ger dig breda kunskaper om organisation, ekonomi, marknadsföring och ledning av serviceintensiva företag och organisationer. Du väljer mellan fyra inriktningar: Health, Hotel & Restaurant, Retail eller Tourism. Programmet är utvecklat tillsammans med företag och organisationer i olika servicebranscher och vi jobbar aktivt med mentorskap och partnerföretag för att öka dina möjligheter på arbetsmarknaden.

Om inriktningen På inriktningen Hotel & Restaurant Management blir du väl insatt i hur branschen fungerar när det gäller kundrelationer, organisationsstrukturer, personalledning och företagens roll i samhället. På de inriktningsspecifika kurserna lär du dig arbeta kreativt med konceptutveckling och upplevelsedesign, du får en inblick i måltidsproduktion, distribution och kvalitetsaspekter samt grundläggande kunskaper i det juridiska regelsystemet och handelsrättsliga aspekter.

Jag tycker det låter najs. får se om det kanske är det rätta. Ska kolla vidare :D


Doctor no talking

Varit hos doktorn igen, helt totalt onödigt.  han sa inte mycket.
Hello Johanna,
so you where here yesterday.
Sit down there.
Take your shoes and trousers off.
Oh it hurts that bad.
It's bruesed.
But a bandage on.
don't ski and come back if it's not getting better.
Jaha och det va det.. vila och vänta..

Ambulans

Daen börjar med att Kittin ringer och väcker mig klockan 8 på morgonen, dags att stiga upp. Idag var det nämligen en hopptävling på Rendl. Vi skulle ju vara där tidigt så vi fick både stolar och bra platser. Vi lyckades. Sjukt kul att titta på tävlingen, fattar inte riktigt hur sjukt bra alla är. de verkligen flyger och snurrar och det ser så enkelt ut. önskar man var modig nog att bli så bra.  Det känns ju nästan tungt när 11åringarna gör allt med en nypa salt. Johan var med i tävlingen, vilket gjorde det roligare att kolla. Då hade man ju någon att heja på. Han kom till semifinal..
Kommer till jobbet och får reda på att 5 personer varit med om en lavin idag och att en utav dem inte klarade sig. Och detta bara några timmar sedan på berget precis här. Det är bara så sjukt hemskt.
När Anna kom till jobbet pratade vi om att mitt knä fortfarande gör ont efter att jag halkade häromdagen. Vi kom helt enkelt fram till att jag borde gå till farbror doktorn imorgon och kolla upp det. En stund senare får jag för mig att jag ska testa hur mycket jag kan böja benet, för Anna frågade om jag inte kunde böja benet pga smärta eller om jag helt enkelt inte kunde böja det.  Så jag körde, och oj nu blev jag lite snurrig, OJ nu blev jag mer snurrig, OJ OJ nu måste jag ta tag i något. och sen låg jag på golvet.... Jag hade svimmat, alla hade samlats runt mig och lagt kudde under mitt huvid när jag vaknade upp. Hannes hade till och med ringt doktorn.. Han va redan på väg. Så många gånger som jag svimmat i mitt liv kommer jag ihåg känslan gott och väl, den är hemskt läskig. Man vet redan när det börjar snurra i skallen att nu kommer jag svimma, men man får inte ut orden ur munnen att säga det till de runt om en. Usch.
Ja ivf, doktorn kom och de kollade blodtryck och allt vad de skall göra. Allt OK. Jag mår bra. Knät är det ända som gör ont. Det fick helt enkelt bli ambulans till sjukhuset för att kolla upp knät. Röntgat, allt ok. Men imorgon ska jag tillbaka till sjukhuset för att göra magnetröntgen :( jag hoppas på att det inte är något bara att jag fått en rejäl smäll. och det tror jag. Men kollas upp skall det :)
Så ja, inte blir det mer jobbande idag heller. Vila skas göras nu... Nu har jag ju till och med åkt ambulans (dock inga sirener), så fick en ny livsupplevelse idag, kanske inte den roligaste, men även det en erfarenhet :)
God natt

Hannes

På denna galna veckan glömde jag säga att det va ju Hannes, min chefs, födelsedag i tisdags. Jag och Anna skrev en underbar dikt till honom:
Happy Birthday to you,
You are awesome, it's true.
One year older since last year.
We know you like to drink beer.
Sometimes a lot, sometimes less.
Sometimes it all ends up in a big mess.
Hannes, you are a great mate.
A person no one can hate.
If your nipple is moving to fast.
Just look in the past.
Because we have had loads of fun and a bit more.
Tom Dooley crew is just hardcore!!

Vilken vecka

Vilken vecka! Anna kom tillbaka till Stanton i måndags vilket va riktigt roligt. Jag fick i måndags även nya barn i skidskolan, denna veckan inte nybörjare utan vi kunde till och med åka blå backar, najs!
I onsdags hade jag ledigt från Tom Dooley, så då blev det afterski/afterwork. Helt sjukt galet roligt. Kom hem med skidkläder och pjäxor vid ett tiden på natten. Det va en redig afterski det. Halkade och slog i knät så torsdag blev det ingen Dooley heller, Hannes lät mig gå och vila. Snällt. För första gången på säsongen gick jag och la mig innan ett.
Idag är det fredag och jag har nu slutat jobba för skidskolan, Inga mer barn på ett tag. Kommer dock antagligen jobba som skidlärare igen över påsk. Ser faktiskt riktigt fram emot det :) barnen (huvudfotingarna) är ju bara alldeles för söta!

Ny Rendlbrud

För första gangen pa 8 dagar har jag nu haft en ledig morgon. OJ vad underbart skön det var att ingen väckarklocka ringde. Dock vaknar man i panik och tror man missat alarmet och försovit sig. Klockan ett vaknar jag ur drömmen om barn och tror jag är sen till jobbet. Men efter en liten stund inser jag att pust, jag är ju ledig fran skidskolan idag :)
Kittin stackarn som brutit benet för en vecka sedan har jag itne haft tid att träffa förrän idag. Känner mig lite dum som inte kunnat kolla förbi. Nu har jag dock äntligen fatt träffa henne och benet. Stackarn trillade inte i backen utan när hon var i simhallen. Sjukt hur lätt det är att skada sig varsom.
Nu har jag ivf fatt träffa Kittin och det känns bra, nu är jag redo för en ny vecka med skidksolan. Det börjar verkligen bli manga som skadar sig nu. Hoppas verklgien inte jag star pa tur nu, ska försöka halla mig ifran det. Haller mig i barnbacken i en vecka till sa ska nog klara mig.. om man inte halkar utanför dörren eller nagot da.
 Lätt hänt.
Kittin blir väll arets Rendlbrud, förra aret var det Elli :) haha.

En trött Johanna

Johanna Wendel, skidlärare och bartender.
Fragan är vad som egentligen händer.

Jobbar mycket, men nu ännu mer.
Pengar pa kontot det ivf ger.

Kämpar med barn hela dagen.
När de gar hem tar jag mig i kragen.

Da ar det nämligen dags för nästa.
Det blir inte mycket tid över till att varken sova eller festa.

Men oj, jag har sa sjukt roligt.
Det later nästan helt otroligt.

Fritid blir det inte mycke.
Lite lite för mitt eget tycke.

Barnen är glada och kallar mig mamma.
Nu är jag sa trött sa jag snart börjar stamma.

I baren serverar vi öl, vin och coka cola.
Ser fram emot att krypa ner i min lilla hala.

Bara nagra timmar kvar tills jag far sova.
Men sen blir det upp tidigt igen vill jag lova.

Alla hjärtans dag

Ja just det ja det var alla hjärtans dag igår. För mig brukar det inte vara direkt någon speciell dag, mer en dag som alla andra. Jag brukar inte ens komma ihåg att den är eller när. Det kan ju vara en riktigt mysig dag man kan ta sig tid till den/de man älskar (jag hann dock inte mer än jobba).
Jag fick dock i år en väldigt oväntad överraskning. Där står man i baren och plockar ur diskmaskinen när Hannes ropar på mig.
"Johanna!!" och pekar på en snubbe i hörnet av baren. Där står någon okänd, men vad är det han har i handen, jo det är en stor blombukett. Och vet ni vad? den var till mig. Sånt händer ändå bara på film, fast jag antar att jag är huvudrollen i min alldeles egna film. I varje fall så hade Karl (som åkt hem från stanton för ett tag sedan) skickat blommorna till mig. Jag antar att jag har en beundrare :) helt galet vad man blir glad av en sådan gest. Det gjorde min dag. Jag fick helt underbart fina rosor som nu står på mitt rum och gör att det luktar gott här inne :)
Tack Karl.
Alla hjärtans dag, en fin dag, även om man ofta lyckas glömma bort när den är :)

Skidlärare med mini

Morgonen började med min hemska väckarklocka som ringde. Usch, redan? upp och hoppa, på med skidkläderna och ät en macka med kalles. Redo för degens jobb!
Kommer till skidskolan, och där sitter de andra nykomlingarna, förvirrade och nervösa. När barnen började komma in i salen kom fjärilarna verkligen fram i magen. Man visste ju ingenting, visste inte om jag ens behövde jobba idag eller om jag kanske skulle få en grupp med ungar helt själv. Efter ett tag ropar de på mig och jag får mina första två ungar, tyska! shit, jag kan ju ingen tyska. Men de var så lugna och glada och satte sig snällt och målade. Nästa två som kom grät som jag vet inte vad. Även dessa tyska. Föräldrarna blev väldigt till sig när de isåg att skidläraren som ska ta hand om deras barn inte kunde tyska och det blev kaos ett tag. De lugnade sig och gav mig en chans, tack :) där står jag nervös som ett bi och kan inte språket och barnen gråter och föräldrarna va upprörda. OJOJ.. CarlJohan fick bli min assistent (TACK) kändes skönt att få hjälp av en kompis, man har ju aldrig full koll första dagen.
Gruppen blev på 6 barn mellan 4 och 6 år, alla tyska :S ... i början va det lite jobbigt när alla var blyga och en satt och grät. men allt lättade efter hand. Efter några lekar och en hel del skidåkning började leendena spricka upp. Gud vad kul det har varit. Väldigt ansträngande och mycket att tänka på. men verklgien helt  helt helt sjukt roligt!
Det slutade med snökrig och alla barn bombaderade mig, till och med gruppen som hade varit brevid min grupp började springa efter mig och ville leka. haha.
När föräldrarna kom tillbaka och såg sina glada ungar verkade de nöjda och glada. Det är verkligen precis den responsen man vill ha. Till och med föräldrarna till en av mina små pojkar blev besvikna på att de skulle byta till skidskolan vid centrum. De tyckte att jag ocskå skulle byta och att de hoppades få se mig igen. Trodde inte man kunde få så bra betyg på sin allra första dag som skidlärare för minis? eller a, det va ju inte direkt betyg, men beröm :) jag, barnen och föräldrarna var i alla fall allihopa nöjda och glada.
Får hoppas morgondagen blir minst lika rolig :D
Men nu efter at ha jobbat i nästan 15 timmar känner jag mig helt utmattad och ser inte alls fram emot att vakna upp av väckarklockan imorgon bitti. När jag väl kommit upp brukar det dock inte vara några problem, då är det bara till att le av livets godheter och börja leka med de glada tyska barnen :D

Från jobb till jobb

Ja nu har det hela börjat. Idag eftermiddag var min skidlärarkurs avslutad och jag har nu officiellt ett till jobb. Kursen har verkligen varit helt galet rolig, så mycket man har skrattat. Då jag skall vara skidlärare för unga barn handlade hela kursen om hur man handskas med barn och sen då det viktiga hur man ska lära dem att åka skidor helt från scratch. Så det ar lekts mycket lekar och det kommer det göras på jobbtid framöver :)
När vi skulle lära oss hur vi skulle lära barnen att åka skidor var det mer än roligt. Alla som verkligen var riktigt duktiga skidåkare skulle helt plötsligt ploga sig fram (eller a göra pizzan), flyga flygplan, leka tigrar, klappa händerna och massa mer knasigheter. Det va en syn man inte ser varje dag, men oj va skoj!!
Men som sagt nu var kursen slut, jag har fått mitt diplom och skrivit på kontrakt. Imorgon börjar allvaret. eller som de kallar det: partyt med barnen, har barnen roligt kommer även vi ha det..
Ja så efter imorgon kommer jag gå mellan jobb till jobb till sängen och sen samma  om igen. Men vad jag tror så kommer det bli dunderkul och hur trött jag än kommer bli som kommer det inte finnas någon ånger inom mig :) Fy fasen vad kul det ska bli att jobba med minibarnen imorgon, ser verkligen fram emot det, visst r det dock lite nervigt i magen. Förhoppningsvis går det över ganska snart efter att man börjat.
I två veckor framöver kommer Johanna Wendel gå från jobb till jobb, det kmmer vara från barn till vuxna. Frågan är vilka som är svårast att hantera? det får jag nog snart uppleva.
Nu måste det sovas så jag klarar min första dag på jobbet, min första dag som skidlärare i blågula kläder :D

Skaffat jobb

Javisst har jag skaffat mig ett jobb, dock är inte jobbet då jag egentligen vill ha ett jobb. Just nu jobbar jag på Dooley och det är super, men när det tar slut i april vill jag ha ett nytt. Det jobb jag nu fått är dock för nästa vecka och veckan därpå. Ska gå kurs på fredag. Jag ska vara skidlärare för småttingar i två veckor, kommer nog bli intressant och roligt. Kommer antagligen inte bli mycket skidåkning mer som en lekledare, men hur kul kan inte det vara ? :P Sen att jag kommer jobba som skidlärare mellan 9 på morgonen till 3 på eftermiddagen och sedan jobba på Dooley mellan 5 på eftermiddagen och halv 2 på natten är en annan femma. Lär bli ganska trött. men det kan defenitivt vara värt. Låter ju helkul att leka med småbarnen i snön :) att det sedan kommer pengar på kontot är ju en bonus :D
Denna dagen gör mig lycklig, var ledig igår, är ledig imorgon, jobbar med Anna ikväll, solsken hela dagen, massa skidåkning, har hoppat på ett hopp i parken för första gången (ingen vacker landning) och jag har fått ett jobb. jag kan inte säga mer än: VILKEN DAG! :D

Anna tillbaka

Äntligen har Anna, min kära DooleyAnna kommit tillbaka. Jag har nu då äntligen fått en ledig dag :) yiihaa!! TomDooley crew från förra säsongen är tillbaka tillsammans. Nu ska jag och Anna jobba ihop i en månad tills Zowie kommer tillbaka.
Vad jag hade beställt från Sverige när Anna kom var kallesrandiga. alla vet väll vilken den är? gott gott på mackan, och inte blir det någon disk heller. Ja Annas älskade pappa hade köp två stora tuber till mig, så här ska det ätas Kalles!! frukost och lunch, för middag är det ju alltid lyxmåltid ;)
Nä nu ska jag fortsätta njuta av ledigheten och gå ut och äta middag :) Mums!! vilken dag, solsken, skidor och en god måltid på det!

Snön tog livet

Igår tog en lavin livet på en skidguide. Vilka enroma krafter den här vackra vita snön har. Det var igår en grupp som tillsammans med sin guide tagit sig upp högst upp på Valluga för at ta sig ner i awesome offpist. Guiden åker först för att visa vägen, men då händer det. en lavin bildas och slukar honom snabbt och vilt. Och ja där under snön blev han fast, fast blev även hans liv. Hur sjukt är det inte, hur snabbt alllt kan ta slut. Fy fasen va äckligt, tänk de turister som var med honom, de fick se allt, de fick se hur hans liv tog slut. Uach, en upplevelse ingen vill vara med om!!

Rekordet: 80,50 euro

Jag har nu slått mitt dricksrekord för en kväll: 80,50 euro!!! det är ju typ 800 kronor, galet.. är det najs eller är det najs. Igår va nog bara rena pengadagen. Först får man lön för januari månad och sen får man 80 euro extra i handen. NAJS!! Dricks är nog bland det bästa med att joba i bar. Man blir ju liksom betald varje dag, vissa dagar mycket vissa dagar lite mindre. Sen att man efter varje månad får lön känns ju som en ren bonus. Ska skriva upp varje dag denna månaden hur mycket dricks jag får, så ska jag se hur stor min lön egentligen är. Har ju ingen koll på det annars. En sak är säker, jag kommer inte behöva röra min lön under säsongen, dricksen kan jag leva på gott och väl, behöver inte ens snåla :D vilket liv asså. Har en het känsla av att det kommer rulla in pengar denna veckan, det är en typisk dricksvecka nu. I LIKE!

Fullt ös

Från att ha haft en ganska lugn vecka på jobbet (understryk ganska), hamnade man plötsligt i en vecka med fullt ös. VERKLIGEN fullt ös, inte lätt att ta sig fram mellan folket som dansar, dricker eller är djupt inne i sina samtal. Ska verkligen inte klaga, utan mer påstå att vad rligt det är att människorna här gillar Dooley, det gör ju jag med. Dock är det dumma att Zowie lämnar mig, Hannes och Annemarie (vilken är skadad), här i baren för att åka till Australien. (OJ! Johanna Wendel blev precis avundsjuk). Jag har vanligtvis en arbetsvecka på 6 dagar, onsdagar är den heliga lediga dagen. Dock så kan inte Hannes jobba alldeles ensam under denna vecka med fullt ös (då Annemarie inte riktigt kan använda sitt skadade ben). Så jag ställer själfallet upp. Jag ska helt enkelt jobba på onsdag. Det blir en arbetsvecka på minst 10 dagar i rad. Kommer ju få ledigt en extra dag nästa vecka istället (antagligen söndag), det kommer vara en riktig lyxvecka!! 2 dagar ledigt. NAJS!.
Kan ju meddela att det är Anna som kommer hit som räddaren i nöden. Hon ska rädda mig från det evighetslånga jobbandet. Tack, jag tror jag behöver en ledig dag (eller 2 då ja) nästa vecka :D Men nu ska det bli en vecka på Dooley, en vecka med fullt ös!