Vår i Troy

Nu är våren här, 30 grader och solsken. Helt underbar vår, känns ju nästan som sommar ;)
Konstigt hur snabbt träden blir gröna och blommorna slår ut.



Det värsta nu när det blir så varmt ute så blir det desto kallare inomhus eftersom airconditionen här drar på på max. Man måste ju alltid ta med sig en tröja för att kunna vara inomhus. Lite omvänd taktik här, känns mer logiskt att det ska vara tvärtom. 
Eftersom våran underbara dining hall har bord utomhus inveg vi vårvädret med att sitta ute och äta. Vi har det bra :)


American hospitals

Man har ju alltid hört att sjukhus är extremt dyrt i USA, har inte tänkt så mycket mer på det förrän jag öppnade breven jag fått idag. Jag har nu fått fyra olika räkningar från sjukhuset, jag förstår inte varför de inte bara kan samla ihop det till en räkning. Jag vet inte ens om jag kanske kommer få fler, vem vet. De vill ju ta betalt för allt och billigt är det inte. Sammanlagt har jag räkningar på ca 6600 dollar, sjukt!
att få komma in på akuten och vara där några timmar i en sjukhussäng kostade helt plötsligt galna pengar. 

Men nu vet jag, Amerikanska sjukhus de är dyra precis som vi egentligen redan visste...

SPRING BREAK

Hälften av tiden i USA har nu varit, och denna halvlek firades med ett fantastiskt spring break ala americana. Som så många andra amerikanska collegestudenter tog vi oss till Panama city beach i Florida för en vecka med sol, bad och fest. Vi blev en grupp på plus minus 30 personer. Det kunde ju inte annat än att sluta i galenskap och grymma minnen. Vi hade tur som bara behövde köra 3 timmar för att komma dit, det var väldigt många som körde mer än 15 timmar, eller till och med flög dit. Spring break här är känt för att skapa kaos, och det var helt klart vad det var.


Chris och Priscila

Hela vår grupp bodde i fyra olika hotell, jag bodde tillsammans med Lois, Priscila, Hannah, Katrien och Helene. Vi lyckades raffa åt oss hotellet som verkligen låg på stranden. Hade både kök och balkong, sen att det fanns pool och hot tub nedanför balkongen var ju också helt OK.


Utsikt från balkongen


Utsikt från balkongen på kvällen

Vi hade absolut en veckas semester men kan inte direkt påstå att vi vilade något. Lite powernaps på stranden kunde som tur var hända ibland, men annars full fart dygnet runt. Var ju så mycket man skulle hinna med. 
Vi var på MTV-beach bass en av dagarna, en fest på stranden, grymt roligt. En dag gick vi till en resturang som heter Dicks, de jobbade med sarkasm, så de var allmänt otrevliga och drev med allt och satte på oss pappershattar med random kommentarer på, we had a good laugh! Vi var på Club La Vela, USAs största klubb (åtta olika rum med olika dansgolv och musikstilar), vi gick dit då The Cataracs spelade (DJ som gjort beatet för låten 'like a G6'), det var riktigt häftigt! Vi kollade till stranden utanför Club la vela på dagen och det va galet. Hur mycket folk som helst och stranden va i princip trashad (städas varje natt).. Sen var vi på Tiki bar, hammerhead freds, sharkys med mera. Vi var på piren och hjälpte lokalbefolkningen att fiska, vi gick i affärer, vi solade, vi badade, åt pizza, glass och vi drack öl och drinkar i röda plastmuggar. Ja vi gjorde det som de flesta amerikanarna gör på sina spring break.... helt enkelt hade galet kul!


På Tiki Bar


Stranden utanför Club La Vela


Club La Vela nattetid


Jag och Lois utanför La Vela


Beach bass


beach bass


Fri dryck på strandfesten


Hotellets pooler


Finns det inga bord, skapar man sig ett... 


På Dick's med hattar...


Priscila, Lois, Shawn, jag och Katrien på stranden

Mitt första amerikanska spring break och förmodligen det sista också, men vilken vecka!
Nu tillbaka i kära Troy, imorgon tillbaka till verkligheten igen..

Dodge Neon

Dodge neon (årgång 2000), det är vår bil det. Den är liten och söt men den går ju som smort. I och för sig låter det som om den ska gå under vilken sekund som helst när man kör. Det är en automatbil, verkar som de flesta bilar här är det. Kommer bli jobbigt när man kommer hem och ska köra manuellt igen, man blir ju lätt van vid dessa radiobilar. 



En dag när vi kom till bilen var det någon som hade lämnat lite spår på den. Den var målad på med någon sorts färg (som gick bort med vatten). Vi fick fina meddelanden så vi va glada :) 







Kära bil, svart, 4 hjul, en ratt och 4 dörrar. Vet inte vad man skulle göra utan vår kära Neon :)

Destin - Navarre - Pensacola

Ännu en helt fantastiskt rolig helg, nästan galet hur roligt man kan ha det. Jag, Lois och Priscila åkte från Troy efter skolan i fredags för att försöka ta oss ner till Florida. Tur vi har en liten go bil som vi kan ta överallt. Efter att ha frågat alla vi känner som äger en GPS och insett att vi inte kommer att få tag på en vi kan låna blev det till att köra på det gammaldagsa viset och skriva ut en vägbeskrivning från Google. Efter ungefär en och en halv timmes körande började det regna helt sjukt galet mycket och på något vis missade vi avfarten vi skulle ha tagit och så var vi vilse. Till slut blev vi tvugna att stanna vid ett hus för att fråga om vägen. Sen var det inte längre så lätt att se var man körde så det var dags att stanna en stund. De skickade oss på en väg som lätt skulle ta oss till Destin, men det var nog en ganska stor omväg för det tog oss 4½ timme allt som allt och det borde inte ta mer än 3. En gång under färden såg vi något som korsade vägen, lite överraskande var det en sköldpadda som lugnt och sansat traskade över.


Vi lämnade Lois på ett hotell där hennes familj väntade på henne. De gjorde tapas och vi hade en middag tillsammans med dem (för en gångs skull mat som inte droppade av fett).
Jag och Priscila tog oss sedan vidare mot Franks hus, en kompis som vi skulle bo hos fredag natt (kallas Franky). Han bor i Navarre, ungefär en halvtimme från Destins center. Riktigt amerikanskt hus, och riktigt fint. Han bor där tillsammans med två kompisar. 

Frankys house

Vi tog oss tillsammans med Franky och hans kompisar till Pensacola för att gå ut på kvällen. Även det var en trevlig stad, med hålligång och mysiga gator. Frank och Kevin är två basketkillar som vi träffat tidigare, de är riktigt trevliga och riktigt långa båda två. Båda jobbar inom the airforce. Frank har precis flyttat tillbaka till USA efter att ha bott både på Island och i England.
Mycket körande den dagen; Troy-Destin-Navarre-Pensacola. Skönt jag i varje fall slapp sista biten :)


Frank, jag, Kevin och Priscila


Ja, han är lång..

Även om vi tagit oss till sunshine state kan jag meddela att det regnade HELA lördagen. Vi hade hoppats på lite tid på stranden men det kunde vi glömma.
Lördagen träffade vi Lois igen på kvällen och sen på söndagen vaknade vi upp med solen i ögonen. Fantastiskt ! lite strand blev det ändå :D

Gångbro ner till stranden i Destin


Priscila

Hela helgen har vi lyckats köra fel alldeles för många gånger, varit vilse på alldeles för lätta vägbeskrivningar. Men måste säga att vi lyckades ta oss hem från Destin utan att köra vilse, vi hade inte ens en karta, stannade bara och frågade en gång. Vi blir helt enkelt bättre på amerikanska vägar :)


On the way back

Nu hemma i kära Troy igen,
Sweet home Alabama..

Baseball säsongens start

Nu är det dax för baseballspelarna att köra sitt race. Så i förra veckan var jag på min första baseballmatch. Fantastiskt att ha beseballarenan precis utanför sitt rum, nära och bra. Dock inte lika fantastiskt om man känner för att parkera sin bil där eller promenera utanför. Det kan hända att det blir bucklor... 

Det var en match mellan Troy och Samsford, vilka tror ni vann?! Troy såklart, vad annars.
Slutpoängen var 13-4 till Troy, wow, bra jobbat pojkar. Det var inte direkt fullsatt på läktaren, men detta var en av de mindre matcherna, jag ser fram emot när vi ska spela mot Auburn och Alabama. DÅ kommer det vara fullsatt och skön stämmning :D


Läktaren


Go Troy

Det var roligt att kolla på matchen det hade jag faktiskt inte förväntat mig då jag alltid tänk att baseball är en otroligt ointressant sport. Kan nog vara för att Troy faktiskt är bra på denna sporten, alla gillar ju att heja på ett vinnande lag :D