Rotorua

Idag har vi gatt pa en 3 timmars promenad och kollat pa kokande lera. sjukt coolt hur det bara kokar i marken liksom.



Kanns verkligen som om jag varit har lange nu, men raknade dagarna och oj edt har ju bara gatt 12 dagar, det ar ju sjukt hur mycket som hinner handa pa sa fa dagar. Jag har inte ens kunnat beratta en brakdel av allt.

Den galna dansken jag snackat om innan, tyckte verkligen synd om honom haromdagen. Han ar pa andra sidan varlden nar han far reda pa att en av hans kompisar dott i en bilolycka. att tanka tanken av att nagot sant en skulle handa an sjalv gar ju inte ens. :(

Nu ar det middagsdags, lagar middag ihop med Strayfolket ikvall igen. bra satt att spara oengar kan man saga :)

Maketu & Rotorua

Lamnade Raglan och regnet bakom mig och for vidare pa min resa. Landade igar i Maketu dar vi hade en sa kallad kulturkvall med maorier. Vi fick lara oss dansa en traditionell dans och sjunga en sang pa deras sprak. det va riktigt roligt. det roligaste var nog dock att se killarna dansa for de gjorde en slags krigsdans med bara lite krammel runt midjan. haha. at middag med mat lagat pa tradiotionellt satt, gott.


Idag har jag kort forsranning i Rotorua dar jag nu ska stanna i 2 dagar. Det va sa jakla roligt!!! akte over NZ hogsta forsrannings vattenfall som var 7 meter. vilken grej assa!!!


vissa var och klattrade i grottor igar, men jag hoppade det. vad jag ville saga med det var att den basta kommentaren, eller kanske mer den dummaste var en brasilianare som sa: "Does it rain in the caves?" hahah!!
hinner inte skriva sa mycket, man blir himla stressad va de har apparaterna som raknar ner tiden man har pa sig. dock blir det ju da desto mer att beratta nar jag kommer hem :)


Massa stallen

Glomde faktiskt beratta att pa vagen ner fran Pahia till Auckland sa klappade jag faktiskt en Kiwifagel, det va cool. Det var pa ett stalle dar de raddar faglar. ar ju bara ett maste att se kiwifagel nar man ar har.


Blir inte att jag hinner skriva och beratta om allt jag gor, aven om jag garna velat gora det. historier far vanta tills jag kommer hem. Men nu sitter jag ivf ute i skogen i Raglan, stallet dar det ar bast att borja surfa pa i NZ.
Gruppen jag aker runt med ar verkligigen super duper denna gangen. En ny canadensare, Dallas, som ar super, sen ar det en galen dansk och lite engelsman som ar goa. Igar var vi i Hahei, dar paddlade vi kajak runt nagra oar, och till en valdigt kand strand, cathedral cove. det var verkligen fantastiskt, sen var det himla roligt att paddla kanot. Dock kastade den galna dansken i mig i vattnet med kladerna pa sa det blev lite kallt en stund. Haha.


Men val tillbaka efter kajakturen akte vi alla till en strand dar vi borjade grava! det var helt enkelt varma kallor under stranden, sa det blev till att gora varan egna hottub. och jag kan meddela att oj det var kokande varmt!! as cool!!


pa kvallen blev det BBQ och en helt galen fest! haha sa klockren var den.
imorse innan vi akte upptackte vi att klader som hangt ute pa tork hade forsvunnit, jag blev av med en Tshirt. det var den fina bla som jag sjalv tryckt pa, trycket pa mig sjalv och sun is hot snow is not pa ryggen. Men ganska cool om nagon borjar ga runt med en bild pa mig i NZ haha. dock trakigt att just den blev snodd :(
Idag har vi kollat pa vattenfall och kollat surfare, nu ar det dax for middag emd ganget, det blir mexikanskt.

Maste sticka, den har jakeln raknar ner hur manga sekunder jag har kvar pa internet. haha!

Auckland, Pahia & Cape Reinga

Lamnade Auckland tidigt i tisdags morse, for att aka norrut mot Pahia, en himla mysig stad vid the bay of Islands. Nar vi val anlande, var det bara till att springa in pa hostellet for att hamta bikini och handuk, sen direkt ut pa en battur. Denna battur va verkligne grym, solen kikade fram och stekte gott. Akte runt bland alla oarna i the bay of Islands, och som pricken over iet kom det delfiner runt baten och lekte med oss.


Dock var det bebis delfiner i gruppen sa vi fick itne bada med dom, men att se dom va bra nog. Sjukt hur stora de ar!! men o va de ar fina. fick kanske till nagra halvbra bilder men det ar verkligen svart att fanga dem nar de ar uppe i luften.
Till kvallen blev det BBQ och quiznight, sjukt kul.


Onsdagen var det ocksa till att ga upp tidigt, da var det namligen dags for en heldagstur upp till cape reinga, den allra nordligaste delen av NZ. Busschaffisen verkligen pratade hela tiden, tror inte det va tyst en minut. Val uppe pa toppen fick vi en liten promenad ut pa en udde, med en fyr. Dar rakt framfor oss sag vi hur tasmanhavet moter stilla havet, cool!


Pa vagen tillbaka skulle vi upp pa the ninty mile beach och aka. Det startade dock med ett stopp vid en riktigt stor sanddyn, den va stor!! dar gick vi ut, klattrade upp och korde med sandsurfing ner, fy fasen vilken kick man fick av det, grymt roligt. Surfade ner aven dynen och sen over lite vatten, hade kunnat fortsatta hela dagen om det inte hade varit for att det va sjukt jobbigt att ga upp pa dynen. Sen skulle ju bussen vidare ocksa.


Till kvallen blev  det fish&chips, det ar tydligen valdigt poppis har. Sa det blir det sakert fler ganger for det ar verkligen gott. Nar vi var tillbaka i Pahia gick vi till puben for nagra ol, sen blev det till att dansa pa en klubb.
Efter itne sa manga timmars somn, gick jag och en Canadensare, Erin, upp for att vandra 8 km in i skogen for att se ett vattenfall. Det var dock en liten besvikelse nar vi val kom dit, for det var ett enrormt vattenfall som floden hade, vi trodde ju det skulle vara ett vackert vattenfall mitt ute i ingenstans. Men ja det va anda vart promenaden.


Kom tillbaka till Auckland igarkvall, det kandes gott att komma tillbaka till nagot man kande till. Dock blev det inte mer an 15 minuter pa Hostelet innan jag begav mig darifran igen. Emily (Lisa Ellegards van), kom och hamtade upp mig med sin bil och vi akte till en bar dar det var gratis konserter. Det var manga olika NZband som spelade, vissa helt okanda, vissa mer kanda. Jag kande dock inte igen nagon, men han som spelade sist var tydligen ganska kand har. Han var bra, kommer dock inte ihag vad han hette, lite synd hade velat hora mer av honom. Det var ivf valdigt roligt att traffa Emily, lite lustigt hur man kan traffa vanners vanner lite har och var.


Idag har jag sovit ut for en gangs skull, och tankte lulla runt lite i stan, sen vid 3 ska jag traffa Erin igen och vi ska hitta pa nagot kul. Sjukt bra det dar med att skaffa sig kontakter, nu har jag ju en i Vancoover. NAJS! haha.

Ser fram emot att aka vidare imorgon, ska bli riktigt roligt. Sen ska det verkligen bli roligt nar jag val kommer till Wellington, da jag ska traffa sysslingen Karl.
For ovrigt kan jag papea for er dar hemma att det ar menignslost att forsoka na mig pa min svenska mobil, simkortet ligger namligen hemma. Mitt nr nu ar: +64226356048.
Sa ny dag nya tag :)

Galet ova:ntat

En ovantad dag kan man lugnt saga! jag anmalde mig till den dar guidade turen genom Auckland for det verkade ju trevligt med lite guidning, sen att det blev en upplevelse for livet trodde jag verkligen aldrig!
I morse lamnade jag hostellet i god tid for att hinna till Queen street dar bussen skulle hamta upp oss, sen var det ju sa att jag sjalvfallet villade bort mig sjalv inne i centrum och hittade inte bussen forran det egentligen var 5 minuter for sent. Jag trodde verkligen de akt utan mig, och oj vilken hemsk kansla. Men plotsligt hander det och dar stod den oranga bussen. Val pa var jag svettig anfadd efter att ha sprungit..
Forsta stoppet var Skytower, den hoga och valkanda byggnaden mitt i Aucklands centrum. Var guide borjade snacka om att man kan hoppa ut fran tornet, helt plotsligt sager han att han skrivit en siffra pa sin hand. En siffra mellan 1-20, den som gissade ratt skulle fa hoppa gratis fran tornet. Jag gissade 8, och vad tror ni? hade jag ratt? .... nope, ratt svar var 13. Dock var det sa att tjejen som sa 13 vagade inte, killen som sagt 13 ville inte. Guidaden fragar om nagon vill, ja da ger jag mig snabbt pa denna mojlighet! Jag har idag hoppat fran skytower i Auckland, 192 meter hogt, GRATIS! kan det bli battre? vilken kansla det var. Att sta pa kanten var sjukt laskigt, men nar man val kastat sig ut, da jaklar var det en harlig kansla :D




Vad mer vi gjorde pa turen var bla att vi gick under Harbour bridge, valdigt vacker utsikt, och sjukt laskigt att titta ner i vattnet som befann sig 40 meter ner.
Irlandaren jag traffade igar har jag hangt med hela dage idag ocksa, himla trevligt, han beger sig dock soder ut imorgon. Traffade pa tva svenska tjejer pa turen ocksa, Emelie och Fideli (himla gulligt namn), det ar alltid trevligt att traffa pa svenskar, da har man alltid en anledning att prata ;)

For ovrigt sa blev det inte kiwi experience, det blev istallet Stray. Pa kiwi skulle det tydligen vara oldrickande varje dag, i priincip dygnet runt. Det ar inte riktigt det jag ar ute efter att spendera mina pengar pa denna resan sa kom fram till att kora pa den lite mer sofistikerade varianten av Kiwi. Stray ar tydligen i grundad utefter vad som ar det basta i Kiwi experience, sa kommer nog bli super duper :)
ska snart ga och lagga mig, imorgon ska jag namligen bege mig norrut, och bussen plockar upp mig redan 07,30 pa morgonen.

Fo:rsta dagen

Igar tog jag mig en promenad in till centrum, och forsta overgangsstallet jag skulle over skrammde livet ur mig. ar det blev gron gubbe lat det forst *woieoppp* och sen alla kllickan det dar ljudet gjorde att jag hoppade hogt!!
pa vagen in till stan var forsta gangen jag verkligen kande mig ensam, hade ju reskompisarna pa resan, en norska pa vage till hostelet och sen alla tyskar pa hostellet. Det va faktiskt lite konstig kansla det dar att jag var ensam pa riktigt! men det loste sig senare...
Inne i stan gick jag till turistbyran for att kolla upp bussresor genom NZ, dar traffade jag pa en Irlandare, Eoin, som jag sedan gick och at middag ihop med. Han hade blivit uppsatt pa en gratis guidad tur genom Auckland som ska ske idag klockan 10,30. Vi gick dit for att se om jag kunde aka med, och har man inte tur nar man far en av de 3 sista platserna!! sa ska snart ivag pa detta. Sen blir det till att kopa bussresan, oj dyyyrt!! blir antagligen Kiwi experiense, de var tydligen de med mest unga och mycket aventyr, och det tror jag stenhart pa.



Maste poangtera en sak till min kara familj dar hemma, familje middagen som vi planerade den 27 november maste flyttas till 26 eller 25 :)
Sen maste jag saga lycka till till mor och far som ska spela golftavling idag!! Kor hart!!

Nu ar det dax for frukost for mig. mums :)


Resan

Det har verkligen varit en galen och omtumlande resa. Nu ar jag ivf riktigt rott. Sitter pa hostelet nu, bara massa tyskar och lite kineser har. Trevliga ar de ivf :)
Men nu till resan, sa sjukt nervos som man var innan hjalpte det verkligen nar jag borjade snacka med en kille (Chris) pa flyget mellan Goteborg och Frankfurt, han skulle till Australien, och vi kom helt enkelt pa att oj vi ska till samma flyg till Sydney. Woops sa hittar man en resekamrat bara sadar, sjukt roligt. Han kunde for ovrigt inte sluta prata sa har inte ens oppnat boken, tarningsspelaren som jag trodde jag skulle ploja pa vagen hit.


Tack gode gud for att jag hade en att virra runt med pa Frankfurts flygplats, det va helt galet svart att fatta ens vilket hall man skulle. Inte ens de man fragar sager ratt, sa springer man dar fram och tillbaka, upp och ner. Efter en stund star en till vilsen sjal dar, Oliver, han satt tydligen ocksa pa planet fran Goteborg. Sa vi kom helt enkelt fram till att nu ska vi forsoka fa sittplatser ihop pa langflyget, det lyckades vi ganska bra med, sa det firade vi med nagra o:l pa planet. Resan var klockren pa manga satt, och man slapp sitta och vara nervos i sin ensamhet i alla 35 timmarna.


Jag och mina resekompisar skiljdes at i Sydney och fortsatte dar pa egen hand. Kanske blir sa att man traffar pa dom sedan nar jag val kommer till Sydney. hade varit riktigt roligt.
Har annu inte hunnit se mycket av denna stad, bara resan fran flygplatsen och hit. Uppmarksammade dock trafikljusen som var malade gula, de va verkligen ritkgti fula! haha :) nu ska jag ta mig en promenad till stan och kolla mig runt. Blir nog en tidig kvall ikvall, ar helt extremt trott!!
Turistbyra nu da kanske :)

Idag är det dagen

Idag är det dagen då jag verkligen ska åka, känns sjukt. Har inte insett det än och det är bara några timmar kvar. Det är galet hur hjärnan inte riktigt hänger med på vad som egentligen är på gång.
Pratade precis med Linda och till och med hon är nervös, tror du inte jag blir mer nervös då eller? :S
Ska dock bli riktigt gött när man väl sitter på första flygplanet, för det är då man inser att man är påväg någonstanns, sen att man inte vet var det är en annan femma. Det jag fruktar på resan är de tre timmar jag kommer få sitta på Frankfurts flygplats, urg va tråkigt. Men på söndag kommer jag anlända i Auckland klockan 11,20 (NZ-tid), vad blir det i svensk tid? hm tror det är 11 timmars skillnad, så 00,20 på natten mellan lördag och söndag.  Om någon är ute och festar och drar en facebook efter, kanske ni stöter på mig på internet vid sådär 3 tiden :)
Fy fan va kul detta ska bli (det är faktiskt OK att svära där) :D wiiio!!

27 november

Vad händer den 27 november? jo då åker jag och Ellinore till StAnton!! fy fan va najs. Har precis fått en liten pratstund med kära Elli, och har under denna korta tid klarat av att spendera lite mer pengar. Men fett värt kommer det vara. Och så är det ju så att jobbet väntar där, börjar antagligen redan den 1 december, ingen vila där inte. Lika bra att gå påt direkt.
För övrigt har jag även upptäckt att klockan är efter 00,00 så det är idag fredag, alltså den stora dagen, dagen då Johanna lämnar Sverige och verkligen drar ut på egna äventyr. Det görs för övrigt på andra sidan jordklotet.... I Like!!
Nu är alla flygbiljetter bokade och allt är spikat och klart, är det inte super. Har till och med bokat hostelrum för de två första nätterna i Auckland.
Får se hur mycket sömn det blir inatt, nervositeten kanske tar över...

Imorgon händer det

Det är helt sjukt, jag åker imorgon, lämnar Sverige och lämnar alla här hemma. Jag har inte riktigt fattat att det verkligen händer och att det händer IMORGON!! hjälp blir rädd när jag tänker på det. Även om man vet att det kommer gå bra och att det inte kommer bli jobbigt alls när man kommer dit så är det jävligt nervöst och känns väldigt jobbigt nu. Ser dock fram emot det galet mycket. Resan kommer verkligen bli super, det känner jag.
Sen att nervositet inte går att förhindra är en annan femma. Jag ser nästan fram emot den längsta flygningen 21,5 timmar mellan Frankfurt och Sidney. Man kommer ju kunna sitta och kolla på en massa filmer :) asnajs ju ;) hoppas verkligen jag få sitta brevid någon rolig som man kan snacka med, det hade verkligen gjort resan så mycket roligare. Det är bara att vänta och se imorgon, för det är då det händer.........på riktigt!

Linnéterassen

Det blev middag på Linnéterassen med brorsan. Jag har alltid velat sitta där och äta, så äntligen fick jag det. Hade verkligen en helt underbar tid med massa catch up och massa roliga och en hel del knasiga samtalsämnen. Vi kom ivf fram till att det hade varit sjukt roligt att ha en kompis som Barney i HIMYM. Sen att personer som han är sällsynta det är riktigt synd, för där snackar vi rolig figur. Jag och kära bror åt både huvudrätt och efterätt och testade lite olika ölsorter. Kvällen var klockren. Dock fick den mig att tänka på hur mycket jag egentligen saknar att bara hänga här i Göteborg och träffa vänner och träffa brorsan och allt det där. Blir alldeles för lite sånt när man åker runt hela tiden.
Vi hade så mysigt och roligt och alldeles för mycket att prata om att vi till slut var de sista två kvar på stället. De fick helt enkelt shasa iväg oss. Å när man har erfarenhet i den branchen vet man hur gärna man vill att de sista ska gå så man kan sluta, så då lyder man helt enkelt. Annars hade vi säkert kunnat sitta i timtal till och tjöta. Brorsan hade säkert glömt bort att han skulle upp tidigt på morgonen dagen efter och fortsatt snacka. Men så blev det inte, utan vi drog oss och sa adjö på spårvagnen. Vi ses ju i slutet av november igen :D

Testpackad

Igår var en effektiv dag, frukost med Becc, kaffestund med Mickan, en sväng till Frölunda Torg och sen dax att lägga fram saker som skall med till Oceanen.
Nu har jag "test"packat min ryggsäck, och har kommit fram till att jag måste ha missat att lägga i det mesta för den är inte ens halvfull :) det känns ju i och för sig bra att det finns plats för alla saker jag glömt lägga ner då ;) Det känns riktigt najs att börja köra med backpackerstilen snart, kommer dock sakna mina jeans något fruktansvärt mycket. Tur de ligger och väntar på mig här hemma.
Snackade med Harry nyss och han nämnde en present han hade köpt till mig i juni som han inte riktigt tagit tag i att skicka. Den ska han tydligen skicka nu, så då finns ännu något mer som väntar när jag kommer hem, och presenter kan man inte få för lite av, det är alltid roligt :D
Nu ska jag dra mig in till GBGcity för en måltid med brorsan, han är dock jäkligt svår att få tag i eftersom hans mobil för tillfället är avstängd. OJ precis nu när jag skrev detta ringde han.. OJ! haha. det ska bli jätte mysigt att få hänga lite med honom :)
jag har kommit på ett stort problem till mitt packande: vilka solglasögon ska man ha med :S !? jätte klurigt..

Bara början

Den sista helgen i Halmstad har nu varit, eller jag ska inte säga sista helgen för det är det inte. Det är bara sista helgen på 8 månader. Det är en ganska lång tid, så kändes riktigt tråkigt att lämna denna underbara stad med alla grymma människor. Dock vet jag att många äventyr väntar på mig under den kommande tiden, så dessa månader lär gå riktigt snabbt. Själv vet jag ju att när jag kommer tillbaka till Halmstad i april kommer det vara minst lika roligt som det har varit nu.
Det finns mycket att sakna, men det är just därför det finns mängder av roligt att komma tillbaka till. Att sakna är jobbigt men när man kommer tillbaka till det man saknat, blir glädjen så mycket större än den hade varit annars. Så jag ger mig själv tillåtelse att sakna människorna (framförallt Linda och dipsomanerna) och ser helt enkelt till att det blir grymt när återföreningen väl händer :D
Den här "sista" helgen har varit galen och gryffe bra, det har varit tre förfester, en mellanfest, ett bad, en utgång, en nästan utgång, en korridorsfest, lite singstar, en McDonalds, fyra efterfester, okänt antal klättringar, en familjepizza, en väldigt varm natt, en mindre varm natt, en film, en bra utsikt i trade center, en del Rasmus på luffen, några Skrollan och en jäkla massa goa människor!
Förfest no2
Ett bad av Linda
En av alla klättringar, pappa David vann dock just denna.
Lite singstar
the end, or hey this is just the beginning!!

Glöm inte. . .

Händer det inte jämnt? det där att man ska göra något, men när man väl är på väg glömmer man bort det lika snabbt igen. För att komma på vad det var man hade tänkt måste man gå tillbaka till samma ställe som man kom på det på. Då jäklar är hjärnan tillbaka och man vet precis vad det var man hade tänkt göra. Alltid känner man sig lika dum, för oftast är det en sån där liten skitsak som att man kanske skulle hämta en linjal eller skriva upp något på handlingslistan. Sånna där saker som är så lätta att komma ihåg att man verkligen glömmer det. Vad jag egentligen tycker är skummast är att man verkligen inte kommer på vad det var, förrän man är på samma ställe som där tanken kom. Jätte konstigt bara..
Idag hade jag några saker som jag planerat att gå ner till Mölndalsbro och göra, hade inte koll på hur många det var men trodde jag visste vad. Nu när jag räknade, var det tre. Jag var så inställd på att jag skulle ner dit så jag började gå. Hela tiden tänkte jag på två saker som jag skulle göra, och hade den där skumma känslan av att det var något mer jag skulle göra, men kom verkligen inte på vad. Så jag struntade i det och gjorde glatt de två ärendena som jag hade i hjärnan. Det gick ju super och kände mig nöjd som hade fått saker gjort. Dock nu väl hemma igen och några timmar senare kom jag på vad jag skulle ha gjort, böhöö!! jag skulle ju till biblioteket och lämna tillbaka böcker, suck alltså, ibland är man bra glömsk. Att man inte ens kan hålla koll på tre saker, det är ju tragiskt. Det löser sig, får bara inte glömma bort det på måndag, annars blir det bokböter på Johanna och det vill jag ju inte.
Nu är det dax att sluta glömma småsaker sådär, eller va vad det nu jag snackade om? bananer?

Gnagandets träsk

Det finns alltid saker som ligger där i bakhuvudet och irriterar, saker som borde göras, saker som måste göras, saker som man bara inte vill ta tag i helt enkelt. Eller det kanske till och med är saker man inte riktigt har mod nog att göra, eller saker som bara känns jobbigt. Det finns alltid något som gnager, de tar alldrig slut. Men sen är det ju så att det finns stora, viktiga saker och det finns små och kanske lite obetydliga saker. Det finns saker man borde göra för andra och saker man borde göra för sig själv. Det finns alldeles för mycket som är så himla svårt att ta tag i.
Allt ligger där i en klump och snurrar runt i hjärnan dygnet runt tills man får tummen ur mun att ta tag i det. Den känslan när gnagandet tar slut för några minuter är verkligen helt underbar. Sen är det ju tyvärr så att det finns så mycket andra gnagande saker som ligger kvar och irriterar. Att ta tag i dessa "saker" är oftast mycket lättare än vad man tänkt sig och det blir oftast klart så mycket snabbare än man kunnat föreställa sig. Gnagandet kan hålla på i dagar, veckor kanske till och med månader innan man gör något åt det, och när det väl görs så är det över på några sekunder eller minuter, i vissa fall dagar.
Man säger ofta åt sig själv att nästa gång ska jag ta tag i det direkt, men ändå hamnar man i det gnagandes träsk. Det bara blir så, tyvärr, men det är lätt hänt. Det finns för mycket man gärna försöker gömma sig från eller kanske tänker att det löser sig. Men lösningar kommer med svaret och svaret vet man redan innan, ta tag i det helt enkelt.
Jag har idag tagit tag i en av mina gnagare som gnagit alldeles för länge, och sjukt hur lätt och smärtfritt det gick. Det är konstigt hur man kan frukta alldeles harmlösa saker. Skönt är det nu, förutom att nästa gnagare börjat komma igång, jag kan inte springa ifrån, den får jag ta tag i imorgon, inget tråkigt alls egentligen bara det att man måste ta tag i det, det är det som är det jobbiga.
Bye bye alla sakers gnagare..

J-O-H-A-N-N-A

Sånt här är ju bara så himla kul, att kolla vad bokstäverna i sitt namn står för. Ibland stämmer det, ibland är det jätte konstigt, ibland är det bara jätte kul :) Nu skulle jag se vad facebook sa om mig och såhär blev det:
J - Jumpy (att jag typ skuttar omkring då eller?)
O - Observant (Johanna ser allt! ;) )
H - Helpful (hjälper gärna till om du behöver mig)
A - Adorable (det kan jag inte riktigt veta själv, ni får avgöra)
N - New (Whaat?! vadå jag är född 89, är jag ny då? typ ny på arbetsmarknaden? eller ny på nått annat, finns kanske mycket?)
N - Natural (hum, den va också lite att fundera på)
A - Awesome! (jag tror det där var pilen mitt i prick, precis vad jag ville höra. och precis som Barney (i How I met your mother) hade sagt. Pricken över iet var ju även att just denna bokstav var färglagt så den såg ut som en öl)
Så nu vet jag vad mitt namn betyder :) hahah, kul som tusan!

09.09.09

Idag är ingen vanlig dag, men inte är det min födelsedag, idag är det 09.09.09. Den 9onde september 2009. Hade det inte varit coolt att vara född just idag. Jag kan tänka mig att många planerar bröllop och så vidare på just denna dag.
Jag har dock siktat in mig mer på 11.11.11. Då ska jag göra något speciellt eller det ska hända något minnesvärt. För den dagen är cool. Tänk om du skulle vara född då, och någon ber dig säga ditt personnummer, du bara börjar rabbla 1or. HAHA fasen va roligt. Hade nog varit lätt att säga någon extra eller någon för lite. Annars blir det till att räkna på fingrarna. "ett ett ett ett ett ett". Det kommer vara den ända dagen på hundra år där alla siffror ar desamma. Den dagen vill jag minnas, men det är två år kvar så får se vad som händer då.
Nästa år är det 10.10.10, det är då jag borde varit född, istället för 89.10.10. iof skulle jag födas nästa år, då skulle jag ju ha missat hela det glada 90-talet :) och det hade ju varit himla tråkigt.
Det är ganska kul det där med datum egentligen, som förra året när det va 08.08.08 då va det en himla grej för stockholmarna att det skulle vara giftemål osv. När Göteborgarna hade son dag 03.10.31 vet jag faktiskt inte om det blev sån grej av det. kanske för man inte riktigt tänkte på att det faktiskt blev 031-datumet. Eller så va jag inte så insatt så jag kommer inte ihåg att det blev nått speciellt med det.
Jaja idag är det ivf 09.09.09, det kan faktiskt bli en dag jag kommer minnas...

Ett studieårs pengar

Då har man suttit med pappa och spekulerat. Vi har gjort en fin budget på hur mycket pengar man skulle behöva under studeieperioden utan att behöva ta studielån.
Vi kom fram till att det blev ungeför 50 000 per år som måste finnas på kontot. Då har man även behövt spendera studiebidraget som ligger på 2500 per månad. (ett studieår räknade vi med 10 månader) Den här summan är alltså ett minimum i princip. Det blir inga härliga resor till Hemsedal eller goa veckor på Grekland. Det blir heller inte mycket till nöjen, kanske en utgång i veckan, vissa människor roar sig dock mer än så. Jag skulle säkert klara budgeten om jag verkligen ville, men jag skulle hellre jobba lite extra och leva lite mer, nöjen kan jag inte vara utan. Men för att klara tre år på högskolan utan att ta lån ska jag alltså ha MINST 150 000 på kontot innan skolstart (och leva jäkligt snålt). Hum, får nog jobba på det här, ska ju nu de närmsta 2 månaderna spendera ett studieårs pengar. OUPS!.  Men kommer vara fett värt!
Frågan är ju om det är värt att bara stanna här och jobba ihop pengar. Jag tror inte jag skulle vilja offra ett år på det. Antingen vill jag plugga eller resa, jag känner dock till en väldigt bra lösning på ett litet problem, man kan ju faktiskt åka någonstanns i världen och jobba där. Eller varför inte jobba som reseledare, jag hade inte tackat nej, fasen va kul det hade varit! Men dessa problem får vänta tills efter StAnton, man får ta ett steg i taget, och nästa steg är för mig stort och dyrt. . . . . Nya Zeeland & Australien!! wiiiihoooo!!! :D

Kräftskiva

Så var det dax för årets kräftskiva med allt som hör till. I lördags smällde det, i Haverdal med syrran och hennes goa vänner. Det blev en jäkla massa kräftor, en hel del räkor, massor av aioli, en del sånger och ganska mycket snapsar. Spårade lite mot slutet, men kanske så det ska vara. Vi kom fram till att Tobias var boven i shottarna.
Mums vad gott
Julia & Tobias - OJ!! kanske mot slutet av skivan :)
Glada människor var det!
Det var en klockren kväll, synd bara att det helt hysteriska spelet aldrig blev av. Jag känner fortfarande på mig att det är en höjdpunkt. Det får bli någon gång nästa år, eller som jag säger: i april :)

Några godingar

Hittade lite godingar jag skrivit ner i min almanacka 03/04. Det va en hel del kärleksdikter men de är jag inte jätte sugen på för tillfället. Kör på de goa glada istället:

Det man inte vet har man ingen aning om.
så sant som det är sagt verkligen.

Akta dig för livet, ingen har någonsin kommit levande därifrån.
Ja, och är det inte synd...

Mitt namn är Krok men häng inte upp er på det.


Mitt namn är Blixt, får jag slå mig ner?


Mitt namn är Ström om det är till någon ledning.


Det var en gång, och den gången var sandad.


Det var två bagare och en smet


Det var två myror och en stack

Vad tvättar sig Saddam Hussein i?
Irakvatten!
HAHAHAH! den va faktiskt bra :)

Bättre med lite smuts i hörnet än ett rent helvete.
Jag som började göra mitt rum rent idag.


Den som vanligtvis inte gör några misstag, gör vanligtvis ingenting alls.
Det blir ju en del misstag ibland.


Drömmer om Whiskey, drömmer om vin.
Vaknar på morgonen full som ett svin.
Ramlar ur sängen, trillar omkull.
Undrar hur fan jag blivit så full.
OJ!!


Chanser får vi alla, men vi måste våga ta dem.
Den gillar jag, det är helt enkelt att bara köra på.

Sen hittade jag en till alla krigare där ute:
En sann krigare krigar inte för att hon hatar de som står framför henne,
utan för att hon älskar de som står bakom henne....
Det är kärlek i krig helt enkelt.

4 krigare

Det handlar om att kriga, kör hårt och kämpa, då lyckas man. Det fanns 4 krigare i Halmstad, nu har en lämnat för att inte komma tillbaka förrän i april. Tills dess måste de tre återstående kämpa hårdare. Jag vet att de kommer klara det, hoppas de kanske till och med kan hitta en ersättare. Jag tror på dessa krigare, de kommer klara det och de kommer ha så jäkla kul ihop. Jag blir lite ledsen i ögonvrån när jag inser att jag inte kan vara med och kriga längre, men när jag kommer tillbaka då jäklar. kanske krigarna tar sig till österike och drar igång på riktigt ;)
Fredagen var klockren på många sätt, förfest hos Dick med sånger och punsch och en hög klockrena människor. Natten avslutades där den började, hos Dick, och självfallet var det de 4 krigarna som tog sig till denna lägenhet. Jag, Catarina, Filip och Dick det är då det blir som bäst. Kändes sjukt tråkigt att säga hejdå på lördagen :'(

Ett förkläde

Fest i Haverdal, jäklar vad röj det kommer bli. Vi hade den goda tanken att vi skulle bli många. Det slutade dock med att vi var fem hungriga och törstiga som stängde in oss ute i ingenstans. Det blev jag, Linda, Catarina, Filip och Dick. Men oj, vad roligt det blev. Vi fick för oss att basta, vilket var en bra idé, sen var det juså att jag hade inte tillräckligt med handdukar, Dick var som tur var väldigt villig att köra med ett förkläde istället. . . vackert?!

Smarta som vi var när vi druckit en del öl och suttit och blivit varma i bastun får vi för oss att ja vi går till havet. 800 meter, det är väll inte så långt? jo det är faktiskt en bit. Kolsvart skog tog vi oss igenom, sen blev det nakenbad i grymma vågor. De va verkligen grymma!! det va lite kallt att gå hem igen, men det va det värt. Den varma bastun väntade ju på oss.
Det va en toppen kväll/natt, och trots 17 sängplatser valde Filip fotöljen :)

Säkrad framtid

Nu är allt klart (en biljett till att köpa bara), åker till Halmstad idag, har fixat bil till och med.. LYX! ... sen blir det Nya Zeeland den 18 september, byter land till Australien den 28 oktober. Kommer alltså bli 20 någonstanns på Nya Zeeland. Kanske till och med får fira det med en syssling (aldrig träffat) som tydligen bor i Wellington nu. Ska ivf se till att träffa honom, kommer bli askul, han är tydligen i min ålder också :D
Så efter den 28 oktober kommer jag befinna mig på Australiens östkust, mellan Cairns och Sydney. Kommer lämna detta land den 22 november så kommer tillbaka till Göteborg den 23 november.
Efter detta blir det till att packa upp och packa ner igen, dock lite andra sorters kläder. Ska vara hemma typ en vecka sen drar jag mot de sköna alperna i Österike, StAnton :D wiio.
Frågade min chef från förra året om det var säkert att jag skulle få samma jobb denna vinter och även rummet under baren. Svaret jag fick:
"Don't be silly ! you know you got the job! :-) X"
så aa det känndes bra :D nu har jag en säker inkomstkälla från december till april. I april kommer jag tillbaka till Sverige, kanske för att stanna ett tag. Kommer ivf åka till Halmstad och hälsa på. Då blir det fest ;)
Så nu är det bara att utföra alla planer, det finns ju saker som kan stoppa allt. Hoppas verkligen itne jag bryter något ben i vinter, då spricker min budget totalt. haha.
Dax att packa saker för Halmstad nu då, Let's go!!

Saknar U

Men vad jobbigt det är att vara hemma igen. Jag är mer än rastlös även om jag har massa saker jag borde ta tag i. Kan inte sluta tänka på alla Halmstads Uare, vill ju bara hänga med dom hela tiden. Ska åka tillbaka dit imorgon så jag får träffa dom igen, men efter det blir det inget mer. usch :( hoppas de inte glömmer bort mig så jag kan komma tillbaka i april och ha lika roligt då. Fast det tror jag nog att det kan gå ändå :D haha, de är underbara människor (de flesta). Ser verkligen fram emot att få träffa dem imorgon, dock vet jag att inte alla kommer vara med, men de flesta :)
Just nu håller jag tummarna på att kunna få låna en bil imorgon, hade varit grymt mycket lättare att åka till sköna Haverdal och underbara Halmstad då. Så kanske man får äran att ta med en bokhylla till Linda också ;) haha.
I natt hade jag en sjuk dröm, jag träffade Michael Jackson (??), han var dock snyggi drömmen. Jag vet inte riktigt vad mer man kan säga,men han va grym på att kyssas :)
Saknar U som in i #%¤£#*~.... Längtar till imorgon!!! wiiioo!!

Att nollas i Halmstad

Jag kan egentligen inte säga mer än: Fy fan vad roligt det har varit!!
Nu är jag hemma igen, har dragit på mig en rejäl förkylning, nya vänner, mängder av minnen, men har dock förlorat min röst. . . .  för ett tag.
Tänk att 10 dagar kan kännas som så mycket, då menar jag inte länge, för det har gått sjukt snabbt. Men att man kan hinna göra så mycket galna och oförglömliga saker och träffa så många helt underbara människor.
Allt startade med en helt oförståelig lektion i matte, var det någon som förstod ett ord? blev ju nästan lättad när rummet fylldes av gula människor.
Det blev en jäkla massa skönsång (hurmm, skrikande kanske? ) därför vill inte längre rösten det jag vill. Men det va värt att offra. Eftersom Uarna skulle vara bäst på allt hela tiden va man ju tvungen att ge lite.
En jäkla massa nollor kryllade det av överallt, verkligen ÖVERALLT! haha, så klockrent.
Det har hänt så mycket under 10 dagar så jag vet inte ens var jag ska börja eller vad jag ska skriva. Men en sak måste jag verkligen skriva, det var en av de första kvällarna, vi samlades när det var mörkt, sen gick vi helt tysta två och två på led. Pojke pojke, flicka flicka, som vanligt. Vi stannade i en park i stan där Generalen, serganten och straffmästaren satt och vänta. Hej jag är mörkrädd, oj det va mörkt, scary! När sedan ögonbindlarna sattes på, så kan man kalla det mörkt, eller mer kolsvart! efter att ha slitit sönder personen framförs axlar stannade vi. Ögonbindlarna togs av två i taget. Då blev man helt bländad, bländad av ljuset, bländad av hur jäkla coolt det såg ut, det som då fanns framför ögonen. Det var en otroligt lång trappa, på båda sidorna stod det gulingar med facklor i händerna. Jag och Johanna vandrade tillsammans, med ett hårt grepp i varandras händer, upp för trappan genom dessa bländande facklor.
När vi efter två gånger gått på detta vis var vi framme vid vårt mål. Där stod vår gudinna UNA, och där låg resten av nollorna på knä och bad en bön åt henne. En man svingade med eld, och sprutade eld, coolt som fan!!.
Efter detta började veckans ständiga festande... :D
Vid samlingar stod vi i ett U, absolut aldrig i någon cheesedoodle. verkligen itne!
Dagen på stranden, började med att Ted Bacon blev stulen medans vi var helt uppe i att bygga ett U-andslott. (som för övrigt aldrig blev varken fint eller klart)
Robinson tävligen (hinderbana i vatten) vann U (såklart), Vattenballongtävlingen gick vi vidare till final, vi skulle skydda straffmästaren, självfallet fick jag underbara ballongsplashar på mig under kampen, oj det blev blött. . Krabbgångtävligen den förlorade vi, men vi va jäkligt bra på att heja (har jag för mig).
Sen det där med spexet. "gå så konstigt du kan". okej då vann jag en biljett till Jack the ripper som är den 11 september, Linda fick äran att ta över min vinst.
Okej denna dag hittade STF en kuk i min väska.. whaat? blev utnämd till Dirty-nolla, och fick äran (?) att bära runt på dirtyskalman. En söt sköldpadda som gillar hårda tag.
En rundtur i stan som fick fick genom ledtrådar, var en av dagarna.
Sista ordet i en av Mobergs böcker, gömde dock boken för de senare grupperna, OJ!
Skjuta pil på mugg, gick inget vidare, dock hittade Kirkland och Hooks min pojkvän på marken , och eftersom nollor inte har någon sexualdrift, rev de genast sönder honom. Fick tillbaka honom på finsittningen, ihoptejpad. HAHA!
Stönbock blev det en gång också, skillnad mot nollningen på Polhem där allt bestod av det.
Lekte matador, jag fick dock vara den stora starka tjuren som sprang efter den röda tröjan.
Tog reda på ingredienserna på Drönleys-pizza, den verkade verkligenas goo! tänk blanda ärtsoppa, öl och allt möjligt på pizzan.
Ja så höll de knasigheterna på..
Något jag måste tillägga, är ju hur galet underbara människor det finns i Halmstad !!! Blir ledsen i ögonvrån när jag tänker på att jag lämnar dom där och drar iväg. Kolla bara dessa tre tjejer på bilden! Så GOA!!
Sen är det så många fler än dom jag inte vill lämna, men jag kommer aldrig glömma dom. Och på tal om det, så kommer jag faktiskt tillbaka på torsdag... men sen lämnar jag igen för att inte återvända förrän i april. OJ, lång tid...
Det var 3 nollepubar under veckan, det var sukt kul att festa med klassen och överkursarna i U-lokalen ch sen i kåren. Men jag måste ändå erkänna att de allra roligaste kvällar/nätter har varit de där när de som kännt sig sugna kört igång med alkoholen och bara haft röv kul, och varit lite gött spontana.
Det klockrenaste var nog när jag, Catarina, Filip och Dick efter att ha dragit en hel del öl hos Martin får för oss att gå till Filip och efterfesta. Bra idé!!. Men ja, Filip var så full och smart att han skulle skjutsa Catarina på cykeln:
trillar en gång
trillar två gånger
trillar tre gånger . . . .
Väl vid lägenheten: OJ! var är Filips nycklar?
Catarina och Filip cyklar tillbaka till ställena de trillade på (vid Bolmens) hittade nyckeln och sen tillbaka igen på 14 min, bra jobbat!! Dick fick ett mystiskt samtal (vet nu att det va Jocke/Zed) han skulle absolut övertala telefonmannen att han var ute på stan och röjde, jätte mycket folk där (konstigt att det va knäpp tyst?) Försöker ropa till Dick att han är på toa, men han hör det som en skål istället. mycket bra jobbat. Telfonmannen Zed fattade nog inte alls.
Väl hemma hos Filip, drack vi öl och försökte luska ut M-låten.
Ringer Pappa:
Hej det är pappa, vet inte vilken ni menar, men hur går det med spexet? (OJ han kan tänka klockan 4 på natten)
Ringer Mamma:
Eööhh..... ring pappa... (Lite trött)
Ringer Jour:
Hej.. (Catarina frågar vem det är) det är Johan i överstaben ( OJ!! Catarina klickar och slänger mobilen i marken)
Så var det med det, tanken var att dygna och shotta innan samlingen, men gick inte så bra, vi somnade och kom istället sent. Men det blev ivf en öl till frukost. Och massa bacon vid samlingen, även lite U-säk ser dig!
En dag var det dags för poängjakt, vi va inte så bra men vi hade för jäkla kul på vägen. Mest stolta var vi nog ändå över den oerhört vackra tigern i akvariet. HAHA. Åmål fick bara fontän och Per fick posera i skyltfönster i kallingar. Gjorde en kupp och bara kubbade in på McDonalds. Då tänkte nog tanterna: OJ!
Oj, det tar verkligen aldrig slut på saker, jag har inte ens berättat en tusendel än. tjena mittbena.
En klockren sak måste ju ha varit nakenracet.
Det började med att vi blev uppdelade killar och tjejer, Killarna fick bada bastu och tjejerna fick köra ett stepprogramm lett av straffmästaren och amiralen, grejen var nog dock mer kläderna vi hade på oss. Det var enormt fula baddräkter, verkligen fula va vi allihopa. vill nog inte se bilderna från det. haha.
Efter detta, gick tjejerna på en buss längst fram och gömde oss bakom sätena, killarna kom senare på och satt längst bak. OJ de såg oss itne. klockrent. Efter en runtur i bussen genom halmstad, stannade vi och vi fick gå genom Halmstad i våra vackra baddräkter och sjunga att vi städar Halmstad.
Framme vid en park står det bänkar ställda mitt på en grusgång, whyy?! sen står alla gula Uare där och väntar, what?... vi får istruktioner att vi ska gömma oss bakom saker på vägen där, och sen kommer killarna komma två och två bara iklädda pappsäckar, vad vi ska göra är att vi ska överaska dem och dra av dessa säckar.
Satte mig bakom den första bänken, sen va det bara till att slita säckar, wiio. OJ nakna killar... det va sjukt kul, men stackars killar de såg ju helt livrädda ut när man hoppade fram där bakom bänken. haha!
Efter racet avslöjade STF varför han kallas just STF, jo det kan jag berätta efter att ha fått känna på hans högra lår. Stort Tillhygge Fram!
Den regniga dagen under nollningen tillbringade vi med att bygga en stor flotte, en liten snabb flotte och en lådbil (som sedan blev diskad undertävlingen, tydligen tradition, men vi vann ju racet ivf). Den stora flotten blev attackerad av en full äckelgubbe, han va verkligen äcklig. men han blev sedan tagen av polisen. Dock trodde vi först det var ne av byggarna som hade i uppgift att förstöra. men icke icke.
Flottracet va grymt kul att se, och blev ännu bättre när Uarna lyckades ta sig i mål först :D
Men hallåå vad kul det va efter allt detta när det var dax att ge igen på U-säkarna. Det blev ägg, mjöl, mjölk, ärtsoppa, kakao och ketchup krig. Det vi inte var berädda på var att dessa kladdnissar sedan kom och jagade oss så vi också grisades ner. mumma, det va mysigt :D
Men nu vet vi hur de ser ut, och är det inte lustigt att de kan förvandlas så totalt, nu ser ju alla helt snälla ut :P
Riktigt roligt på lördagkvällen, på finsittningen när vi äntligen fick festa med dom. Jobbigaste var nog att sluta kalla pappa för pappa, nu är han helt plötslig David. Knas !
Kan säga att sista nollenatten va grym på många sätt och vis. . .
Dessa 10 dagar har varit klockrena: Det har hänt allt från himmel och jord, från tå till huvud, från Kina till Halmstad, från pasta till korv, från rent och smutsigt, från bacon och ketchup, från jeltzin och vatten, från självklarheter till överaskningar. . .  kan hålla på länge för det tar aldrig slut. Synd bara att det är slut nu, även om jag har så jäkla mycket att se fram emot så är det svårt att lämna vad man nyss byggt upp...
Men nu är det tillbaka till verkligheten igen, OJ!