Revolutionary Road

Revolutionary Road, en film, gripande, hemsk men ändå ganska ointressant. 2 timmar kändes längre, men det fanns ändå aldrig en tanke på att sluta kolla. Man blev liksom fångad av denne man, spelad av Leonardo Dicaprio, och denna kvinna, spelad av Kate Winslet. Revolutionary road är ett drama ända ut i fingerspetsarna. Filmen handlar om detta unga par som tillsammans har två barn och som för omgivningen verkar vara det perfekta paret. Men i grund och botten finns inget som fungerar. Hon får en dag en idé att de ska flytta till Paris, han hade tidigare sagt att det var ända stället som verkligen levde. Han, Frank, trivdes inte med sitt liv och sitt jobb och blev överlycklig över hennes planer. 
Jag skulle kunna säga att man visste verkligen aldrig riktigt vad som skulle hända där näst, vilket antagligen var därför jag var så illa tvungen att se allt. Man är ju bara människa och vill veta hur det slutar. Att sätta sig in i deras problem och sorger gjorde en ledsen. Det är inga lätta relationer de handlar om. Men sanningens namn, finns det lätta relationer?  Det värsta med sånna här filmer är om man känner igen sig, det vill man inte, men ändå gör man det ganska ofta. 


Jag brukar hålla mig till komedier, oftast romantiska. Då mår man ju bra efteråt, man får på något sätt komma in i en drömvärld för 2 timmar. Jag tror jag ska hålla fast vid det filmtemat.
(okej erkänner, inte bara, jag gillar faktiskt dramor också, men man måste vara in the mood)

Framtiden

Det är inte lätt att planera framtiden när man inte har den blekaste aning av vad man ska göra. Okej nu har jag ju lite aning av vad jag vill, men då måste man ju se till att pengarna räcker till också. Första tanken när jag inte hade något jobb i Halmstad längre var att åka till Oslo och jobba. Snackade med Elli och kände att wow det hade vrekligen varit sjukt roligt. Men sen kom jag på att jag måste nog tänka lite smart också om jag ska hinna göra allt jag verkligen vill. Jag vill till Nya Zeeland och Australien, men jag vill även tillbaka till StAnton, hade ju verkligen mer än roligt där. Är dock lite rädd att om man drar tillbaka dit kanske man har för höga förväntningar och krashar den bra bilden man hade av det hela. Den första är ju faktiskt oftast den bästa, samma med filmer. Men sanningen är ju att även om den första kanske är bäst säger ju inte det att den andra blir dålig för det vet jag att den inte blir. 
Hade varit rolgit att åka tillbaka dit efetrsom det verkar som om många planerar att dra dit igen :) jag har ju ett jobb säkrat, men frågan är om jag vill jobba på samma ställe igen?

Sen var det ju det där med Nya Zeeland och Australien, jag ska dit helt enkelt, frågan är när? hur? med vem? ensam? räcker pengarna? jag tror allt löser sig. Vad sägs om mitten av september till mitten av november? helt OK skulle jag säga! måste bara hitta bra flygbiljetter och planera lite. men bara kolla hur vacker det är på Nya Zeeland! :


Man kan helt enkelt inte missa denna chansen. Okej massa back i kassan men vad fan, det kan man tjäna ihop senare.
Någon som är sugen på att haka på tro? annars tar jag min rygsäck och drar :) eller kanske Lindas ryggsäck ;) haha.
Hörde iof att Malin var lite småsugen, får se hur det blir med det ... hoppas!

fram tills denna underbara resa som jag inte har bokat än har jag absolut noll inkomst och absolut inget att göra. Hum, jag ska hitta på något som inte kostar för mycket helt enkelt. Åka till Sthlm, åka till Oslo, hjälpa Linda att flytta, nollas som utvecklingsingengör, åka till sommarstugan, stanna hemma och glo i väggen, det finns många alternativ. dock kostar de flesta men det får man väll räkna med.  jag är inte pank än...

Framtiden, nu kommer jag!

Enkronor

Tänk att man när man gör ett försök att städa sitt rum hittar sin samling av enkronor. Vad tusan ska jag med en hög mynt som bara är ivägen. Det är helt klart dax att växla! då får man ju helt plötsligt lite pengar att lägga till mitt sparande.
Jag fick då alltså för mig att räkna dem, det var mer än vad jag trodde. En glad överraskning :D


Tänk vad roligt man kan ha med enkronor. Eller man kan även se det som hur man kan sysselsätta sig när man inte har något vettigt att göra. 
Hittade en enkrona från1955, jag vill inte ens tänka på hur många som har hållit i den pengen. Men samtidigt är det faktiskt ganska coolt hur ett mynt vandrar mellan människor. Tänk vilken resa ett ända mynt kan få. 
Vattnet var svart när jag tvättade händerna efteråt, skabbigt.

När jag varit på banken och växlat kommer jag känna mig lite rikare ivf :)

Rätt ska va rätt

Elena redo att gå till jobbet och be att få de pengar hon jobbat ihop hittils.
Benny ringer oväntat, säger att nu ska du få lägre lön.
Elena svarar då "hej på dig men nej det ska jag ej!"

Elena ringer facket för att verkligen få veta hur det ligger till med lagen om allt detta pengasnack, vad är det egentligen som är rätt och fel? Vem har lagen på sin sida.
Svaret var enkelt, Benny gör fel och har gjort fel. Elena ska få den avtalade lönen, så är det bara, rätt och slätt. Det känns bra att ha lagen på sin sida, får hoppas Elena står på sig bara, det vet jag iof att hon gör. En bunt med papper och understykningar ska nog hjälpa på traven. Man lär sig verkligen på sina misstag, ivf gör jag det. Får bara hoppas att Elena proppar in allt i Bennys hjärna så han också lär sig av sina. Hans har nämligen varit stora, lär han sig inte av dem då kan man nästan tro han inte bryr sig. Det skulle verkligen vara tråkigt, en man som Benny som alltid snackar om ärlighet och styrka, och han ser sig själv som förebilden. Han behöver nog tänka om och se verkligheten. Jag välkomnar honom glatt in i den.

Stå på dig Elena, du har inget att förlora. (okej kanske blir svagare vänskap till Benny, men det är nog värt det)
Lycka till!!

Mölndalshemmet

Nu var man då hemma igen, vill säga hemhemma. 
Känns bra på ett sätt, men visst saknar jag det jag just lämnat. Det var jobbigt att komma hem till ett tomt hus när man är van vid liv och rörelse dygnet runt. Men ja här är jag, och måste då säga att nu är det mörkt, och för första gången på sjukt länge var jag inte rädd för mörkret nu när jag kom hem. Eller man kan tolka rädd, men rädslan var defenitivt mindre. Oyeah!

Hade bara en snabbb vistelse här hemma innan jag stack iväg igen dock. Hann prata med Elli och bestämma träff, pratade med Linda, pratade med Elena och slängde i mig lite makaroner och köttbullar, sen var det iväg igen. 

Jag och Elli skulle till Magnus och Folke, och nej det var ingen dubbeldejt. Vi hade stora problem att hitta dit. 
"-Det här är en sådan där väg som jag inte gillar att köra" säger jag glatt, och får sedan äran att köra den 5 ggr fram och tillbaka. Fast den blev rolig bara för det va så komiskt. 
Vi kom ivf fram tillslut. Jag diggar lägenheten totalt, bra stil! go for kristallkronan. 
När Elli och Magnus försvunnit ner till Magnus lilla krypin körde jag och Folke guitarhero, han ägde mig brutalt :( jag som ändo trott jag hade börjat bli lite bra. haha. Han blev trött så till slut fick han slänga ut mig, det var nog bra så jag ändå kom hem innan ljuset stiger upp. Jag är ju faktiskt helt galet trött. 

Nä nu ska det sovas, vill inte ens titta på mitt golv som är täckt med prylar. Hatar att packa upp!! 
Ser fram emot att höra hur det går för Elena imorgon med hennes snack med Bennybossen.

Nu släcker vi lampan 

Fullpackad bil

Nu var det då dax att åka hem till kära Mölndal och ett tomt hus. Vistelsen här i Haverdal/Halmstad blev kortare än jag hade trott och planerat. Känner mig liksom inte redo redan, fast ändå det ska ju bli skönt att komma hem igen, framförallt att få träffa den saknade Linda och kära Malin. Och ett stort plus just nu är att Elli är i GBG just precis nu så jag hinner träffa henne innan hon åker tillbaka till Oslo, det ska bli kul.
Nu är ivf bilen packad, och jag kan säga att det är tur jag åker ensam så fullpackad som bilen är. 
Känns konstigt att lämna Felicia nu, vi har bott så länge tillsammans nu och vanligvis träffas vi nästan bara på midsommar. Hoppas verkligen vi kan ses innan dess, det är ju nästan ett år kvar. Det får vi helt enkelt se till.
Elena är också en tjej som känns konstig att åka ifrån. Vi har haft sjukt roligt ihop under denna korta men intensiva tid. Kanske jag och hon träffas i Oslo igen. Hade varit fett ball.
Bönderna hann jag inte ens träffa vilket var synd för att dricka öl med dem är klockrent roligt!
Synd att man ska lämna sommarstugan nu när solen kommer tillbaka. Det kommer dock bli Hotell Östra strandens stora miss, de förlorar sin personal precis när de kommer behöva den som mest. De lär sig tydligen aldrig av sina misstag. Och visst vet alla att det alltid finns en regnperiod i julimånad.

jaja nu ska det grillas hamburgare och sen tackar jag för mig och lämnar Haverdal och Halmstad.

Ett brutet avtal

Jag är nu ännu en gång arbetslös, fy vad jobbigt.

Klockan 11,00 imorse hade jag bestämt ett möte med min fd boss Benny. Min kära farbror var med mig som stöd. 
Vi skulle diskutera min lön eftersom jag i avtalet skulle få månadslön, men nu säger Benny att jag istället ska gå över till timlön. Jag ville inte gå med på det eftersom jag då inte alls skulle få så mycket pengar jag hade planerat att få in under sommaren. Hade jobbet på volvo men tackade nej till det för detta verkade så mycket roligare. Det tror jag iof att det varit men inkomsten blev ju kapput. Blev tillslut timlön men jag stog på mig så jag inte fick världens skitlön heller.

Jag vet att jag inte gjort något fel i detta och jag märkte verkligen hur Benny försökte få över dåligheter på mig. Han tog upp hur det hade saknats ca 3700 kronor i kassan en dag. Det är verkligen hemskt och sjukt hur det kunde göra det. Den dagen hade han satt oss alla vid ett bord och berättat hur det låg till. Idag sa han åt mig att det var ju faktiskt mitt fel att det saknats så mycket pengar, för jag hade hand om kassan. Grejen var ju den att inte bara jag har hand om kassan, det finns fler som jobbar där, tex den andre bartendern. Benny säger då att ja men han är ju inte där så otfta, whaat?! han är ju fan där typ dygnet runt, eller a mer än mig...
Benny tog även upp hur disken stod odiskad när han kommer dit, men hur fasen ska vi kunna vara överallt samtidigt??! lämnar jag baren och kassan funkar det inte, lämnar servitrisen serveringen funkar det itne. hur ska man göra? 
Han sa att det alltid var stökigt i baren när han kom, hum då frågar jag mig varför det är rent och i ordning när jag är där men när han varit där står allt huller om buller och jag får plocka undan efter honom?
Han säger att vi sitter och gör ingenting när det finns massor att göra, vi putsade ju varenda yta innan vi verkligen satte oss. Han påstår att vi dansar när det finns massor att göra. Okej jag och Elena dansade tango en gång (max 2 minuter) och kan då meddela att det fanns absolut ingenting att göra förutom att stå och glo på de få gäster som var där.
Benny påstår att jag är svag, jag är en svag människa... själv känner jag mig starkare än jag kännt på väldigt länge. Det var tydligen svagt att ha Lasse vid min sida. Ja han får tycka det, för mig var det ingen svaghet för mig var det en trygghet. 
Benny får tycka vad han vill men jag vet vad jag har gjort och där har vi precis vad han hela tiden tjötar om att han vill ha. Jag vet att jag är ärlig, han borde fundera på vad han är egentligen. Ärlighet är det viktigaste, men för tusan ge inget löfte du vet inte kommer hålla då.

Tips till Johanna "storasyster" : skriv ett avtal NU! och se fasen till att det hålls.

Jag ångrar inte jag valde detta jobbet (okej ltie), men jag kan medge att jag har haft sjukt roligt den tid som varit. Den va fett värd.

Party fredag

En fredag skall det festas på, och det gjordes det också. Förfest hos Elena och sen in till Halmstads city. Tog bilen till Elena och smart som jag är kommer jag på, när jag är i princip framme, att shit jag har ju glömt min handväska hemma! (innehållande plånbok med pengar och körkort och min kamera).
Jag fick glatt åka hem och sen tillbaka igen, blev ju nästan 1½ timmes biltur bara för att ta sig till förfesten.
Hade en sjukt rolig kväll ute och vimlade på olika ställen, blev Idas, cafét och la coca. Träffade på James, den underbara bartendern från Platzl i StAnotn. 
Delade taxi tillbaka till Elena, vi var fem, så jag fick vackert ligga över alla i baksätet.
Sov över hos Elena, det blev en spännande natt med många minnen.

                     

Så det blev sista partyt i Halmstad på ett tag framöver, ska nämligen ta mig hem till Mölndal imorgon.
Det är kul att festa i Halmstad, love it!