Knöl i knät

Igår hade jag fått nog. Detta jäkla knä som aldrig blir bra. Nu har det gått ungefär en månad sedan jag trillade och skadade mitt knä. Fortfarande gör det ont och det är verklgien inte roligt längre.
Igår kväll bestämde jag helt enkelt för att det är dax att gå till doktorn och kolla upp det IGEN. Jag har nu en knöl på undersidan av knät och det känns väll inte helt OK.
Så i morse träffade jag farbror doktorn igen, fick det röntgat igen. Vad som är fel är att när jag trillade och slog i knät så hårt som jag gjorde, skapades en inflamation i knät, den inflamationen har nu skapat knölen (eller svullnaden som det va). Jag fick därför piller för inflamationen och smetar på en kräm på knät. Förhoppningsvis kommer det vara helt bra på en vecka. Man kan ju hoppas, annars blir det ännu en visit till doktorn.
Nu är det ju sommartider, så då kan ju allt bara bli ljusare:D

Snurrig boll

Så var papprena påskrivna igen. Johanna Wendel skall ännu en gång jobba dubbelt. Skidskolan klarar sig helt enkelt inte utan mig ;) På måndag drar det igång igen, jobba jobba jobba! kul är det just för att det nu kommer vara sista 1½ vecka där jag jobbar här över huvud taget. Den 6 april slutar jag på skidskolan och den 7 april slutar jag på Dooley. efter det ska jag ha en skön semester här i vinterparadiset :) Innan jag ska åka hem till sköna gröna Mölndal :D
Jag och Elli har planerat att åka tåg hem tillsammans. Vi var och kollade upp det igår och vi hittade en biljett den 16 april till Köpenhamn för bara 73 euro. Då kommer man hem den 17, så den blir det nog. Så den 17 Sverige, var redo!!
Kan säga att min stackars hjärna går på högvarv för tillfället. Mycket är det som snurrar. Fixar med båda jobben, fixa resa hem, kolla upp så man få pengar från filminspelnignen, betämma sig för vilken utbildning det skall bli till hösten, komma på vad jag skall göra när jag kommer hem, söka jobb hemma, med mera! ja som sagt det är mycket att tänka på för tillfället.
Jag tror dock det börjar klarna lite på några av punkterna.
Skidskolan fixad, skall bara utföra det också.
Tom Dooley, ja det är ju bara att köra på.
Resa hem, hum ja det blir väll tåget den 16 april.
Pengar från filmen, ja det är väll bara att vänta och se.
Utbildning: ja där har vi det svåraste; har senaste tiden varit väldigt inne på Service management, hotell & Resturang i hesingborg. Men har insett att det kanske blir lite för specificeat för min smak, jag vill ha något som ger en stor bredd, så mycket som jag ändrar mig hela tidne. Har därför ännu en gång blivit väldigt inne på Utvecklingsingenjör i Halmstad, det är ju faktiskt det programmet jag velat gå i 2 år nu. Kanske helt enkelt är det jag borde testa. Jag menar det är ju den ända utbildningen som aldrig försvunnit ur min tanke, alla andra jag varit innne på har blåst bort med vinden lika snabbt som de kom. Så vad tror man, ska Johanna Wendel bli ingenjör? haha. låter trist på namnet, men det är ju projektledare jag är ute efter :D Sista ansökningsdag är den 15 april, hade det varit idag hade jag sökt utvecklingsingenjörsprogrammet.
Så vad skall jag göra när jag kommer hem, ännu en jobbig fråga. Jo jag ska ivf till Halmstad den 21 april för at fira Lindas födelsedag. Sen är det ju det där med den traditionella Hemsedalresan, jag vill förbannat mycket med, men det kostar ju också. Ibland känns det ju nästan som om jag har alldeles för mycket roligt i mitt liv, man kansk eska lugna sig lite. Fast det är ju tråkigt också.. Jag vill ju även til Amerika, när ska jag ha tid och pengar till det tro?
Jag söker ju jobb där hemma nu, inte går det överdrivet bra, har inte hört från något av dem. Så a kan ju inte direkt planera något innan man vet något med jobb. Får jag inget jobb hemma så drar jag helt enkekt till Oslo, där finns alltid jobb att få, och även mer pengar på kontot ;)
Ja det snurrar i bollen för tillfället, men om bara en och en halv vecka får jag semester, då ska jag stilla bollen lite, ivf några dagar :)
Sen tillbaka till verkligheten igen...

Mooserwirt

Onsdagar, ja alltid de bästa dagarna här i StAnton. Jag är ledig!! och igår, ja gud där fanns inget att klaga på. Fick sova ut, och blev sedan bjuden på lunch på Mooserwirt. Tom Dooley crew drog vi allihopa upp i backen till Mooserwirt för att äta lunch ihop. Mumma vad gott det var. Sen stannade vi där för afterskin, träffade på ägaren (vilket är Reinharts, Hannes pappas, kusin) han visade oss runt backstage och gav oss gratis dricka. Så ja där fastnade vi ett bra tag.
Träffade även på Jim, en rik snubbe, bekant som erbjöd mig att få komma till Ibiza och hälsa på. Han har tydligen 4 gäststugor där så jag var välkommen att komma oich ta med mig kompisar. :) naajs. gratis boende på Ibiza, det kanske kunde vara något en vecka i sommar :D

Fullspäckat schema

Går och lägger sig vid 2 direkt efter jobbet. Sen dax att gå upp igen 05,45 för att hinna i tid till nästa jobb klockan 06,30. Hinner inte vara kvar hela tiden utan smiter från detta jobb 16,30. Då slog jag defentivt mitt rekord på snabbhet. På en halvtimme hann jag gå hem från det första jobbet, hoppa in i dushen, dusha och torka håret, sminka mig och byta om och gå till nästa jobb. Jag är stolt hur snabb jag kan vara ;)
17,00 började jag ivf igen. I säng vid 2 på natten igen. Sen upp på morogonen igen, men oj jag fick faktiskt en timmes sovmorgon, startade inte förrän 07,30 :D
slutade vid 18tiden och gick då hem i lugn och ro för att börja jobba igen 19,00 :D
Som sagt ja, det har varit två riktigt hektiska dagar. Men oj vad mycket roligt man haft och vad det har varit värt det :)
Jag har nu i två dagar varit med på filminspelningen för filmen Chalet girl igen. Har varit galet mycket att göra men riktigt roligt. Sen är det ju alltid intressant att se hur det fungerar det där med att spela in en film.
Det lite trista vju då att de nu spelade in slutscenen. så man har ju full koll på hur filmen slutar. Där står man och jublar när hon vinner snowboardtävlingen och när hon får den där typiska kyssen av killen. Ja de blev ju en del omtagningar, så de fick pussas ganska mycket. Lite komiskt när de innan de filmade gick och delade ut tuggummi til alla som skulle pussas.
Grynet, en kompis som fått en hel del spotlight på sig kunde de nu namnet på. Hela tiden ropade de GRYNET! och visade var de ville att hon skulle stå, jag blev till slut Grynets kompis, så kallade de mig. "Grynet, come here.. and your friend"... vi fick ganska bra positioner framför kameran måste jag säga :)
Två dagar av jublande och klappande och hoppande var nog, sen va jag totalt urtrött. Skönt att sova ibland är det också :D

Våren är kommen!

Nu är det vår!!
Värmen har kommit till StAnton, det är verkligen helt underbart. Det ända som inte är underbart är att skidåkningen inte längre blir superbra och sen är det ju så att när det är vår, menas det ju även att säsongen går mot sitt slut :(
Känns verklgien sjukt att om en månad är jag hemma i Sverige igen, vad tusan. Här sitter man i någon slags drömvärld med underbar utsikt, ett grymt jobb, i solen i en underbart liten by med mängder av vänner. Och allt detta ska man lämna om bara några veckor. Det är ju tusan dax att börja kolla upp resa hem. Vill inte.!
Fast på ett sätt vill jag ju hem också, alltid är det lika skönt när man kommer hem till Gustavsgatan, kommer hem till sitt alldeles egna rum, kommer hem till familjen och vännerna där hemma.
Ska bli underbart roligt att få träffa Linda och Malin igen, det är något jag ser fram emot mer än allt. Ja men som sagt här har jag inget att klaga på, utan här skall jag ta vara på den sista tid jag har här, för den kommer bli underbar :)

Chalet girl

Ja så va man filmstjärna då, nä inte rikigt, men jag är med på film. Inte vilken film som helst, det är en film med Ed Westwick (Chuck Bass i Gossip girl) och Sophia Bush (Brooke Davis i One tree hill). Är det inte hur coolt som helst?
Jag har varit 5 cm från dem, det är ju så overkligt. De är människor man nästan tror bara finns i tvrutan. Men ja nu har jag sett dem, och de är lika snygga i verkligheten. Båda dock väldigt korta, vilket var förvånande..
Jag har varit med i två scener hittills, en i skidkön, stå och trängas och en på festen, stå och dansa på en balkong. Det är så obeskrivligt, och så himla roligt. Fått se hur mycket scener som helst, och alldeles live, med en himla massa omtagningar.
Det roligaste är nog när man väl kommer få se filmen, tänk er själva att få se en film inspelad i StAnton där jag bor, med Hollywoodstjärnor och att man sedan vet vilka hälften av alla statister är. Det går ju inte att inte le med hela ansiktet. Imorgon ska till exempel en av mina kompisar spela in en scen där hon ska stå och flörta med Ed Westwick!! är det inte hur ball som helst :P
Jag siktar helt klart på att gå på premiären i december :) !!

2 Wendel i StAnton

En vecka med bror har nu tagit slut. En vecka lika snabb som alla andra, hann nästan inte ens inse att han var här. Är verkligen jätte glad att kära bror tog sig för att komma hit och hälsa på. När han kom in på Dooleys förra måndagen gick det ju inte att sluta le, kändes dock helt konstigt att han var här. Blir ju bara helt fel, man är ju itne van att någon familjemedlem är här.
Det blev en vecka med sjukt mycket åkning, första liften upp på morgonen och sen åka hela dagen.
Något lustigt med veckan var att inget var som vanligt. Vädret skulle egentligen vara skit hela veckan, men istället blev det strålande sol varje dag. På tisdagar brukardet vara liveband på Taps, men inte var det det. Det var 5 födelsedagar inom 3 dagar <-- galet.. Lite folk på Dooley när det vanligtvis r mycket och tvärtom. Johanna Wendel tog första liften upp i backen 5 av 6 dagar. Backen man åker ner från Rendl var faktiskt riktigt bra, aldrig tidigare hänt. Ja man kan räkan upp massa saker som inte var som vanligt denna veckan. Men framförallt det lustigaste var nog ändå att det fanns två från familjen Wendel i StAnton.
Vilken rolig vecka det blev, kändes tomt när man vaknade på morogonen efter att bror åkt hem. Det var ingen där att snooza med och ingen och planera dagen med. Så va man tvungen att göra allt själv igen. Vänjer sig dock snabbt.
Tack för en grym vecka brorsan <3

Det där med jobb

Så va det ju det där med jobb efter stanton. Ja det går ju inte direkt jättebra för tillfället. Inte är det lätt. Jobbet med Anna i Sthlm blev inget av :( vilket va hur galet synd som helts för det hade verkligen varit så sjukt roligt. Men vad ska man göra mer än att hoppas att SPP ska ändra sig och behöver sommararbetare :)
Annars sökte jag ju på The Bulls pub i Halmstad vilket är riktigt drömjobbet för sommaren. Inte har jag hört något från dem. Men något som är väldigt komiskt är att en tjej som jobbar här i Stanton i en av barerna i stan ska jobba på precis The Bulls och har gjort det innan. The Bulls hade därför ringt henne och frågat om mig. Komskt ? ... Ja!. känner henne inte men vi har pratat några gånger så man vet vem den andra är i princip..
Linda som är sötast i världen håller ju utkik för jobb och hade upptäckt att Moon, en natkliubb i Halmstad också söker bartenders. Jag ska helt enkelt försöka på det också. Hade inte Halmstad varit helt underbart att spendera ännu en sommar i :D
Imorgonblir det ivf till att ta tag i allt och ringa till The bulls och till Moon :) vad ska man göra mer än göra sitt bästa och sen hålla tummarna. Det gör jag :D !!

587

Nu var februarimånad över, snabbt försvann även den. Förstår verkligen inte hur tiden orkar springa så fort hela tiden.
Det har varit en grym månad med alldeles för mycket roligheter och minnen. Synd bara att februari är över, det gör ju att det är ännu kortare tills säsongen är över och man måste gå vidare i livet. Tänk bara, om en och en halv månad kommer jag hem. Allt kommer gå så snabbt igen. Denna veckan är Annas sista vecka innan hon åker hem, Nästa vecka kommer brorsan och hälsar på (iihiiiii, jihaa!!f fasen va kul) ja så när han åker hem har det redan gått 2 veckor till, då ä det bara en månad kvar. Och en av de veckorna ska jag antagligen jobba i skidskolan igen. och den sista veckan här ska jag förhoppningsvis inte jobba alla. hallåå där gick två till veckor bort. Så två normala veckor kvar, va händer egentligen?
Men en sak måste jag berätta om den förflutna månaden februari, jag har varje dag skrivit upp hur mycket dricks jag fått på Dooley. Nu  när månaden var slut satte jag mig ner och räknade ihop den totala dricksen under hela månaden. Det var en stor siffra, en mycket större än jag trodde..... min dricks som jag stoppar rakt i fickan var.... håll i er..... 587 euro!!!
jag säger bara en sak..... 587!!
okej, jag säger en sak till: woop woop!!