Destin - Navarre - Pensacola

Ännu en helt fantastiskt rolig helg, nästan galet hur roligt man kan ha det. Jag, Lois och Priscila åkte från Troy efter skolan i fredags för att försöka ta oss ner till Florida. Tur vi har en liten go bil som vi kan ta överallt. Efter att ha frågat alla vi känner som äger en GPS och insett att vi inte kommer att få tag på en vi kan låna blev det till att köra på det gammaldagsa viset och skriva ut en vägbeskrivning från Google. Efter ungefär en och en halv timmes körande började det regna helt sjukt galet mycket och på något vis missade vi avfarten vi skulle ha tagit och så var vi vilse. Till slut blev vi tvugna att stanna vid ett hus för att fråga om vägen. Sen var det inte längre så lätt att se var man körde så det var dags att stanna en stund. De skickade oss på en väg som lätt skulle ta oss till Destin, men det var nog en ganska stor omväg för det tog oss 4½ timme allt som allt och det borde inte ta mer än 3. En gång under färden såg vi något som korsade vägen, lite överraskande var det en sköldpadda som lugnt och sansat traskade över.


Vi lämnade Lois på ett hotell där hennes familj väntade på henne. De gjorde tapas och vi hade en middag tillsammans med dem (för en gångs skull mat som inte droppade av fett).
Jag och Priscila tog oss sedan vidare mot Franks hus, en kompis som vi skulle bo hos fredag natt (kallas Franky). Han bor i Navarre, ungefär en halvtimme från Destins center. Riktigt amerikanskt hus, och riktigt fint. Han bor där tillsammans med två kompisar. 

Frankys house

Vi tog oss tillsammans med Franky och hans kompisar till Pensacola för att gå ut på kvällen. Även det var en trevlig stad, med hålligång och mysiga gator. Frank och Kevin är två basketkillar som vi träffat tidigare, de är riktigt trevliga och riktigt långa båda två. Båda jobbar inom the airforce. Frank har precis flyttat tillbaka till USA efter att ha bott både på Island och i England.
Mycket körande den dagen; Troy-Destin-Navarre-Pensacola. Skönt jag i varje fall slapp sista biten :)


Frank, jag, Kevin och Priscila


Ja, han är lång..

Även om vi tagit oss till sunshine state kan jag meddela att det regnade HELA lördagen. Vi hade hoppats på lite tid på stranden men det kunde vi glömma.
Lördagen träffade vi Lois igen på kvällen och sen på söndagen vaknade vi upp med solen i ögonen. Fantastiskt ! lite strand blev det ändå :D

Gångbro ner till stranden i Destin


Priscila

Hela helgen har vi lyckats köra fel alldeles för många gånger, varit vilse på alldeles för lätta vägbeskrivningar. Men måste säga att vi lyckades ta oss hem från Destin utan att köra vilse, vi hade inte ens en karta, stannade bara och frågade en gång. Vi blir helt enkelt bättre på amerikanska vägar :)


On the way back

Nu hemma i kära Troy igen,
Sweet home Alabama..

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback