New Orleans

Det var dax för ännu en weekend i en ny stad. Denna gången drog vi iväg mot New Orleans i Luisiana. Vi tänkte åka efter lunch i fredags, det var jag och Priscila, men under lunchen fick Christian ett spontant ryck och bestämde sig för att följa med oss. Christian är en galen amerikanare från Florida, han gav en härlig tutch på vår helg.
Efter 6 timmar i bilen var vi framme. Det fösta vi mötte när vi klev ur bilen var ett band som spelade, vi kände direkt att vi har hamnat rätt!

Fredagen blev till att testa på Luisiana mat, Creole cuisine, och sedan göra bourbon street, galen gata. Det var en gata jag skulle kalla festgata. Det var olika typer av barer och strippklubbar längs hela gatan. Det var snabbköp, och här var det inte snabbköp för mat, här var det för dryck. Beads kastades hit och dit och alla hade det på sig (plast pärl-halsband). Det var OK att dricka på gatan så länge drycken var i en plastmugg, gick man in på barer och resturanger var det även OK att ta med sig sin egen dryck. Det var ju fantastiskt, för köpte man en dryck och sen insåg att man ville till en annan bar var det bara att gå andra sidan väggen. Nu förstår jag verkligen varför Bourbonstreet är så omtalat. 

Lördagen spenderade vi med att promenera runt i staden. Hur fint som helst med alla smy färgglada byggnader och krusiduller som pryder dom. Vi tog oss en guidad tur på the french quarter, en tur med massa spökhistorier och historier om olika byggnader. Den guiden kunde prata det är något jag kan säga. Vi promenerade längs mississippi floden. Vi gick runt på the french market, och sen hittade vi ett gigantiskt kasino som vi kollade in.
Framåt kvällen tog vi oss en ost-tallrik som var helt fantastisk. Favoriten blev en irlänsk cheddar med en tutch av guiness, mums!!
Sedan hade vi bestämt oss för att ta oss till en bar där vår guide hade sagt att det spelades typisk luisiana musik. Cajun music, vi hamnade på Tropical isle, där vi sen blev fast. Tanken var att vi skulle gå vidare till Frenchmenstreet som är känd för att ha bra jazz musik, men det kan ju inte alltid bli som planerat. Bandet som spelade den där luisiana musiken var för bra och vi hade alldeles för roligt på det stället. Vi deltog till viss del i bandets uppträdande. De tog upp oss så vi fick spela, hur roligt som helst. Sen dansade vi med alla coutrymännsikor som var där. 

Söndag, påsk och kyrkans dag. Vi fick för oss att gå in i en baptist kyrka där det bara var svarta, på söndag morgonen. Det var intressant, inte alls som det är i Sverige. Här var det inget tråkigt tal och lugna låtar och strikta stå upp och sitt ner regler. Nu var det dax att sjunga, skrika, hålla händerna i luften. Vi kände oss inte allt för bekväma där inne så stannade inte så länge men det var kul att uppleva hur de gör det.
Efter lunch var det en påskparad genom bourbonstreet. För folket är det inget speciellt med parader, de har det var och varannan dag. För oss var det helt klart en glädjespridare. 
Sen var det dax att dra sig tillbaka mot Troy igen. Synd att helgerna alltid är så korta. 


Lever för dagen

New Orleans var helt klart en hel cool stad, ett måste för den som får chansen. Vi träffade mängder av sköna människor, alla var så layed back och bara tog en minut i taget. De levde verkligen för stunden i den staden.
Grym stad!

Första vi möttes av


Jag, Christian & Priscila med en fishbowl (han har peruk)


På French quarter


Vid Mississippi river


På vår guidade tur


Häst och vagn 


Layed back painter


Osttallrik, favoriten i mitten


Bandet som spelade


Playing with the band


Christian playing the spoons


Jag, Priscila och Armstrong


Påsk-paraden


New Orleans och vi

Kommentarer
Postat av: Elli

Jag älskar att du har det så underbart grymt bra där borta! Synd att det är både för långt och framför allt för dyrt för mig att hälsa på dig. Men jag längtar verklgien till sommaren!

2012-04-10 @ 17:42:18
Postat av: Johanna

Ja det är synd, för vet att du hade gillat det här :) Jag ser verkligen fram emot sommaren och att få se dig igen :D

2012-04-11 @ 17:52:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback