HWY 1

Det är HWY 1 som är den kända kuststräckan att köra i Kalifornien. Vi gjorde just det, eller i varje fall hela vägen från Los Angeles upp till San Francisco. Det är en helt fantastisk väg. Det är inte så att man får köra rakt fram och gasa, snarare bromsa och svänga. Vissa gånger körde man precis jäms med havet, vissa gånger gick 1an över till 101an och vägen blev rak och stor en stund. 

Det var verkligen värt att ta sig lite extra tid och åka längs med denna väg. Ett antal gånger stannade vi längs med vägen för att få kolla lite extra på utsikten och knäppa några läckra bilder. 

Mellan Santa Barbara och San Francisco stannade vi en natt i Monterey. Det blev mest som ett vilostopp i roadtripen, hade inget speciellt vi ville göra i den lilla staden. Det var dock en mysig stad med en fin hamn och mysiga små gator downtown. Vi lyckades den natten få ett rum på andra våningen, ett motell, så där var ingen hiss. Andra våningen, det är ju ingenting kan man tyckas tänka. Men nu var det så att våra väskor var stora och brutalt tunga. Det fanns inte mycket att göra, vi såg det som ett träningspass.

På bilresan var jag den som körde och Sarah stod för musik och snacks. Som snacksmaster var hon riktigt duktig, men när det kom till musiken gick det inte alltid som det skulle. Längs med HWY 1 var det inte den bästa mottagningen på radio, förutom de mexikanska kanalerna. Ibland fungerade även en kanal som hade topplistan på låtar från 1969, det va kalas när den kanalen fungerade. Vi hade en CD-skiva som vi spelade om och om igen några gånger. Det var ett band som tjejen vi delat rum med i San Diego spelade och sjöng med. Hon gav oss den skivan. Vi spelade låtarna alldeles för många gånger, tröttnade tyvärr ganska snabbt på de få låtar som fanns på skivan. 
När Backstreet boys däremot började spelas på radion blev vi helt till oss av glädje! (vi var desperata)

Det var en mycket trevlig bilresa längs med kusten i Kalifornien, det må jag säga!


Ett stopp längs med vägen


Jag och vår kära bil (Kia Optima)


Ett annat stopp


Har man några timmar extra och är lite trött på motorväg - HWY 1 nästa!

Kommentarer
Postat av: Peter

Vad händer den 17 mars? Du får 3 drinkar/öl/shots om du berättar!

2013-02-15 @ 19:42:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback