Los Angeles

Ännu en biltur, fast nu med en ny bil, vi var lite sent ute med att hyra bil, det va därför det blev som det blev. Själva bilen är faktiskt inte alls dyr att hyra, vi fick ändå en riktigt rymlig och stor bil som hade plats med allt, och då menar jag verkligen alla våra väskor. (det krävdes stoort bagage för det).. Att bilen är billig att hyra gör inte så mycket när man ändå måste lägga till en massa försäkringar, en kostnad för GPS (Vilket var ett måste, ivf för oss), sen på det fick vi lägga på en kostnad för att vi lämnar bilen på ett annat ställe än vi hämtade den, och sen till sist var det det dyraste då, att betala en extra kostnad bara för vi var under 25 år gamla. Vad ska man göra, det var bara att betala och sen vara överlyckliga att vi både hade en bil och sen att vi faktiskt fick plats med väskorna i den. 

Den här gången tog bilen oss, med hjälp av min högra fot och mina händer (GPSen hjälpte till den med), till Los Angeles, the city of angels.
Denna stad har många olika platser man vill besöka runt om och det finns mycket att erbjuda, så det blev 3 nätter här. Något vi kanske inte lyckades så bra med på detta stoppet var i vilket område vi hade bokat vårat motel. Inte visste vi att vi hamnade i värsta ghettot. Jag och Sarah, två svenska, blonda tjejer, vi stack verkligen ut. Men vi behövde aldrig riktigt gå runt så mycket i de områdena då vi hade bilen parkerad direkt utanför vår dörr. 
Det var däremot en av dagarna då vi blev tvugna och tvätta våra kläder, vi tog oss till ett tvättställe som bara låg ett kvarter bort. Och ja där var vi, vilsna och uttittade med massa färgglada kläder som tumlade runt.

På dag 1 i Los Angeles området stod Redondo beach pier och Venice beach på schemat. Vi började med att ta oss ut till Redondo, det var nämligen där många av scenerna i serien The OC spelades in. Eftersom vi båda sett den serien tyckte vi det kändes som en kul grej. Där stod man, och gick man, och satt man, och åt man på samma ställen som serien varit. Kul att se att det verkligen finns på riktigt. 

Efter Redondo drog vi vidare mot Venice beach, det är den stranden alla snackar om ska vara det häftiga stället. Vi kännde att det var faktiskt inget vi kunde säga emot. Man fick lite känslan av Miami beach, fast bättre, var nämligen en större strand, mer ungdomar, billigare, och helt enkelt mer relaxed. Vi trivdes bra där. Mitt på stranden var det ett stort gäng samlat som spelade trummor, dansade, trixade, chillade och hade en allmänt trevlig dag i solen. Vi chillade med dom en stund, sen strosade vi runt på strandpromenaden. Där helt plötsligt står alla och kollar upp på himlen och tar kort och pekar. Jag fattar ingenting men tar upp kameran och kollar precis som alla andra. Där var det, förmörkelse, EKLIPSE! riktigt häftigt såg det ut. 



Redondo pier


The pier diner i TV-serien OC


Eklips


Venice beach


Dag 2 i Los Angeles kom snabbt, det var dax att ta sig till Hollywood! Stället där det händer är ju vad man har hört. Vi började dagen med att åka upp till utsiktspunkten där man kan se Hollywood skylten riktigt bra. Där stog vi ett bra tag och tog kort för det vilda. En kille som var guide på en av bussarna som stannade där uppe började snacka med oss och insisterade på att ta en bild på honom och oss vid hans sida. Han hade tydligen fått för sig att ta kort på sig själv och alla snygga tjejer han träffade där uppe denna säsongen. Han berättade även att han för bara några veckor sedan hade haft Filip och Fredrik på sin busstur.
Vi tog oss efter mänger av bilder till The walk of fame. Vi tänkte oss en gata med alla stjärnorna på marken och lite fancy hus och resturanger på sidorna. Vad vi upplevde var en helt vanlig gata i USA med massor av souvenirbutiker och allmänt skruttiga hus, fast stjärnorna var ju där på marken som vi förväntat oss. TUR!... 
Vi gick upp och ner på the walk of fame, för att vara helt säkra på att inte missa någon stjärna vi verkligen ville se. Under hela dagen gick vi och grubblade på varför ABBA inte har en stjärna, har faktiskt fortfarande inte kommit på det, de borde väll ändå ha en?

Efter att ha sagt nej till väldigt många som försökt sälja på oss en guidad busstur runt i Hollywood och Beverly Hills lyckades de till slut. Fast självfallet prutade vi.. Bussen tog oss till områden där kändisar har sina feta lyx hus, den tog oss till Rodeo drive, den tog oss runt i Beverly hills och vi fick höra storys från en snubbe som kört limosine i Hollywood alldeles för många år. Han hade nog kört varenda kändis man kan komma på.

En lååång dag med sjuuuukt mycket bilder på min kamera, det var en bra dag :)


Sarah och Jag


Jag vid Hollywood-skylten


The walk of fame


I'm a star!


Will Smith's hus i Beverly hills

Hollywood - Pure entertainment!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback