New York

Första stoppet på en månads resa runt i USA var New York, The big apple, staden som aldrig sover. Vilken sjukt häftig stad, nu förstår jag varför så många blir kära i den här staden. Det är defenitivt ett ställe man helt enkelt måste uppleva någon gång under sin livstid. Man förstår inte hur höga husen är förrän man går brevid dem, man fattar inte hur stort central park är förrän man går runt i den. Man förstår inte varför alla åker taxi förrän man insett hur lång tid allt tar med kolektivtrafik, man förstår inte skillnaden på Brooklyn och Upper east side förrän man sett det med egna ögon. Man förstår inte hur underbart times square är förrän man gått runt där, man förstår inte hur bra en Broadway-show är förrän man verkligen fått uppleva en. Man förstår nog heller inte hur lätt det är att spendera sina pengar i denna stad förrän man insett att kontot gått minus med alldeles för snabba steg. 
Tillsammans med Sarah och Priscila upplvede jag New York (mestadels manhattan).

Vi hade ett hotellrum i Brooklyn, det var det minsta hotellrum jag sett. Vi hade två queensize sängar men vi hade noll med golvyta. När vi väl fått in våra väskor i rummet fick man klättra på sängarna för att komma runt. Men klart det gick bra för oss, golvyta är väll inget problem. En väska i badrummet och vi kunde öppna dörren, perfekt. Man hann ju inte direkt spendera tid på hotellrummet ändå.

Vi hann med helt sjukt mycket under våra dagar, vi tog en färga för att se frihetsgudinnan, vi åkte upp på toppen av Rockefeller byggnaden där man hade utsikt över hela manhattan, gick på Wall street, gick över Brooklyn bridge, va på Times square, tog en liten guidad cykeltur i central park, gick i central park, gick till Upper east side på manhattan, gick till New york times byggnad, gick till LOVE-skulpturen, gick till Empire state building, var på två broadway-shower, drack öl, shoppade, gick runt i Brooklyn, gick till Chinatown och little Italian, vi kollade på ground zero, kollade på det som är på väg att bli det nya world trade center, gick till grand central station och så vidare. Vi gjorde helt enkelt massor av saker. Det var inte en ledig stund :)

De två broadway showerna vi gick på var Mamma Mia och Lejonkungen. Mamma Mia var riktigt bra, de gjorde allt helt galet bra, men var lite konsstigt att se den när man kan filmen utantill. Fast sen är det ju så att Abba kan ju inte slå fel. 
Lejonkungen däremot var helt sjukt bra! det var verkligen en show man inte borde missa. Vi satt bara och gapade av beundran genom hela föreställningen, fantastiskt!

När vi kom ut från Lejon Kungen var det en hel folkmassa som trängde sig utanför. Vi förstod inte vad som hände förrän ryktet kom fram till oss. Ricky Martin skulle snart komma ut genom dörren på andra sidan. En minut senare stod han där, vinkade och gav autografer till alla galna fans. Kändisspotting, check!

Det var även intressant hur vi insåg att late night i New York är inte alls så sent som man kan tro. Det börjar tydligen klockan 21:00, sånt kan ju bli lite galet när man ska ta rätt subway framåt kvällen.


Priscila, Jag och Sarah på Brooklyn bridge


Frihetsgudinnan


Manhattan


New York


Från toppen av Rockefeller


Vi med Alice i underlandet


LOVE-skulpturen och jag


New York var dock stället där jag blev tvungen att säga hejdå till Priscila (eller ja inte hejdå utan vi ses). Det blev ännu en sorglig stund.

Men nu förstår jag verkligen varför så många går runt med tröjor där det står I <3 NY !

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback