San Diego

I från Las Vegas hyrde vi en bil som skulle ta oss till San Diego. Efter 6 timmars körning, och väl framme i San Diego var vi helt döda. Det kan man ju ändå förstå, några dagar i Las Vegas och sen en lång biltur på det, behöver nog inte säga så mcyket mer än det. 
Ja, San Diego var vårat första, av många, stopp i Kalifornien. Vi stannade där två nätter och hann med ganska så mycket. Vi åkte ut till ön Coronado och såg därifrån San diegos skyline, vi promenerade runt downtown, vi gick runt i Balboa park, vi lämnade in bilen och fixade en ny bil och det sista vi gjorde innan vi fortsatte på vår roadtrip var att åka ut till point Loma. Historiskt är point Loma det ställe där europeerna först gick i land i Kalifornien. Där har de nu ett monument och en rktigt stor kyrkogård. Den kyrkogården var verkligen något i sig, helt fantastiskt vackert, alla gravstenar var likadana och allt var placerat i prydliga rader.

Vi bodde i ett dorm, på ett hostel där vi delade rum med en annan tjej. Hon var från Canada men, någon i hennes släkt var från Sverige, kommer inte riktigt ihåg vem. Hon hade i varje fall ett svenskt efternamn som hon själv inte kunde uttala. Det är ju galet vad vi svenskar sprider oss världen över..

San Diego var en riktigt mysig stad att traska runt i, men något vi verkligen kände skillnad mellan San Diego och Las Vegas var temperaturen. Det var helt plötsligt kallt! Eller ja i varje fall om man jämförde med vad vi nu var vana vid.


På Coronado, med utsikt mot San Diego


Jag klättrar upp på Point Loma, återlever historien..


Kyrkogården


Ännu mer kyrkogård


Kommentaren som kom utav denna vistelse:
Kallt-i-fornien

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback